Prestižni Vogue celo stran posvetil slovenskemu oblikovalcu

Denis Živčec, 11.1.2019
Instagram

Če mislite, da je Miro Mišljen zgolj tekmovalec minule sezone Masterchefa, potem res niste na tekočem. 

Še en izjemen uspeh slovenske mode v svetu, ki dokazuje, koliko idej, talenta in drznosti premore država, ki je na prvo žogo z vrhunsko modo morda ne bi povezali. Ponosno je te dni v roke januarsko izdajo španske izdaje modne biblije Vogue vzel Miro Mišljen. V Sloveniji že dolgo znano ime prestolniške modne scene, ki živi življenje razpeto med domovino in Barcelono, kjer nastajajo njegove modne in slikarske stvaritve.

Njegovo dramatično kreacijo v prestižni reviji nosi manekenka Berta Vazquez. Mišljen, ki mu na Instagramu sledi več kot 63 tisoč ljudi, ob tem pravi: "Pred tem je ta ista kreacija bila objavljena tudi na spletni strani Vogue Italia.  Kreacija je bila prvič predstavljena na ljubljanskem modnem tednu leta 2015, a bila v Sloveniji skoraj povsem neopažena, čeprav je bila predstavljena zelo ekstravagantno, na moškem modelu.

Je pa res, da je ta pink barva ob koncu leta 2017 postala nova črna, kar priča o mojem nenamernem občutku za trende. Obleko je zdaj fotografiralo veliko fotografov in vsak jo je predstavil na svoj način," pravi Mišljen.

"Glede objave v Vogueu nisem presenečen, saj je bilo le vprašanje časa, kdaj. In vem, da je to šele začetek," pravi oblikovalec, ki so ga tisti, ki slovenske modne modne scene ne spremljajo prav podrobno, spoznali v zadnji sezoni Masterchefa.  

Anketa

Ali podpirate predlog za postopni dvig meje za starostno upokojitev z zdajšnjih 65 na 67 let, kar naj bi dosegli do leta 2034?

Sudoku