Tričetrtstoletne seniorke prepevajo
četrtek, 12.7.2018
 
 

Povprečna starost pevk znaša 74 let, skupaj prepevajo že štirinajsto leto, v zborčku pa jih je ducat. To je povedala Karolina Starovasnik iz Društva upokojencev Negova – Spodnji Ivanjci v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Tam so imenovane pevke zapele 28. junija dopoldne slavljenkam in slavljencem tega doma, ki so v maju in juniju praznovali svoj rojstni dan. 

Slavljenke in slavljenci v prvi vrsti

Med skupno triintridesetimi je peterica »preskočila« devetdeseto leto starosti (dva od teh na »okroglih« 95), so jim pa pevke pripravile pravo presenečenje s prinesenimi vrtnicami za njihovo slavje, ob tem pa jih je spremljal tudi njihov društveni predsednik Karel Fleisinger. Zborovodja Vlado Maguša je pevke ob nekaterih pesmih spremljal z igranjem na harmoniko.

 

Vesna Razboršek je vse pozdravila 

Ljudske pevke DU Negova – Spodnji Ivanjci

Gospodinja Vesna Razboršek je ob zaključku rekla: “Najboljše stvari se zgodijo, ko jih najmanj pričakujemo. Današnje praznovanje smo sicer pričakovali, vendar v naprej nismo vedeli, kakšno bo, kaj nam bodo gostje pripravili. Zdaj vemo! In veseli smo, da je bilo prijetno, lepo!«.

Predsednik DU Negova – Spodnji Ivanjci Karel Fleisinger

Rezine torte bodo za vse

Izročila jim je tudi priložnostna darilca (zavitke sivke), za sladkanje pa so bile rezine torte, ki so jih prejeli vsi navzoči, tudi občinstvo. Za vse se je v imenu slavljenk in slavljencev zahvalila stanovalka Anica Kondrič.

AVTOR: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

http://www.seniorji.info/ZANIMIVOSTI_Tricetrtstoletne_seniorke_prepevajo_