Simbioza Giba 2017
sreda, 18.10.2017
 
 


Vse življenje se gibamo. Simbioza giba 2017, že četrtič, skupaj gibamo v tednu med 14.10.2017 in 21.10.2017, nato pa skozi celotno leto in vse letne čase. Gibanje, rekreacija, športna rekreacija, šport. Za vse generacije od -9 mesecev do 100+ po celotni Sloveniji.

KAJ?

 

Simbioza giba je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, športne rekreacije, športa, telesne kulture  in medgeneracijskega sodelovanja. Naša želja je, da odpremo športne objekte in združimo ponudnike različnih gibalnih aktivnosti in vse, ki bi si želeli informacij ,začeti, nadaljevati ali pa preizkusiti nekaj popolnoma novega na gibalno, rekreativnem, športnem področju. Tako skozi akcijo ponujamo priložnost vsem generacijam od -9 mesecev do 100+ let, da spoznajo nove zvrsti aktivnosti športno rekreativne vadbe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med med 14.10.2017 in 21.10.2017.

ZAKAJ?
Skozi akcijo in projekt Simbioza giba zagovarjamo, da gibanje pomeni življenje in življenje je gibanje, zato je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejše (tretje) življenjsko obdobje.

KDO
Simbioza giba je namenjen vsem generacijam od -9 mesecev do 100+ let.

KJE
Po celotni Sloveniji – vseslovenska akcija gibanja in medgeneracijskega sodelovanja. Organizirano in neorganizirano...G I B A M O !

VABLJENI, DA SE PRIDRUŽITE:

•    OTVORITEV: 13.10.2017 ob 10:15 na Gospodarskem razstavišču (v okviru mednarodnega Kongresa športa za vse, ki poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije)

•    ZAKLJUČNA PRIREDITEV: bo potekala v sodelovanju z občinskim ambasadorjem projekta g. županom Srečkom Ocvirkom, Občina Sevnica ter Športno zvezo Sevnica in sicer 21.10.2017 s pričetkom ob 15:00 uri v TVD Partizan Boštanj

•    NA LOKACIJAH po vnaprejšnjem dogovoru z ekipo Simbioza: zemljevid lokacij in vseh aktivnosti.

"Cilj projekta je spodbujanje športne, rekreativne in telesne dejavnosti, vključno z vsemi generacijami, predvsem tistim, ki je ne izvajajo dovolj ali pa sploh nimajo priložnosti za to. Projekt Simbioza Giba je odličen prikaz medgeneracijskega sodelovanja v praksi, ko mladi in starejši skupaj sodelujejo v dobro vseh, in to z gibanjem, ki je ključnega pomena za zdravo in polno življenje," je povedala Ana Pleško, vodja projekta Simbioza Giba. V lanskoletni akciji Simbioza Giba 2016 smo povezali 22 tisoč prostovoljcev in starejših v enem tednu akcije medgeneracijskega gibanja na 303. lokacijah. S strokovno podporo strateških partnerjev, podporo ambasadorjev projekta in podporo pokroviteljev, čaka Slovenijo pester program medgeneracijskega sodelovanja, ki je namenjen vsem generacijam.

Za potrditev udeležbe, snemanje, izjave in prispevke se obrnite na Ano Pleško, vodja projekta (040 600 133, ana.plesko@simbioza.eu).Ekipa Simbioza Giba


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

http://www.seniorji.info/ZANIMIVOSTI_Simbioza_Giba_2017