Najpogosteje preiskujejo notranje tatvine v podjetjih
sreda, 13.6.2018
 
 

Direktorica Detektivsko-varnostne agencije Bernarda Škrabar pravi, da detektivi v njenem kolektivu kar 95 odstotkov vsega dela opravijo za podjetja. Pri ljudeh mnogokrat naleti na nepravilno razumevanje detektivske dejavnosti. 

Večina ljudi misli, da detektivi najpogosteje preiskujejo varanja med zakonci, a v realnosti se s tovrstnimi primeri ukvarjajo le nekateri detektivi, ostali pa delajo za podjetja. V Detektivsko-varnostni agenciji, eni največjih agencij pri nas, najpogosteje preiskujejo notranje tatvine v podjetjih. Preverjajo pa tudi bolniške odsotnosti, neupravičena izplačila potnih stroškov, iskanje dolžnikov in vinjenost na delovnem mestu. »Podjetja nas med drugim pokličejo, ko sumijo, da je njihov delavec vinjen. Delavce testiramo nenapovedano, alkotest pa pozneje na sodišču velja kot dokaz. Teste alkoholiziranosti opravljamo tudi preventivno. 

V primeru ugotovljene vinjenosti podjetje delavcu izda opomin, ga odpusti, ali pa ga pošlje na zdravljenje,« pojasnjuje detektivka in dodaja, da podjetja pogosto po takšni izkušnji oblikujejo ali posodobijo obstoječi pravilnik o prepovedi dela pod vplivom alkohola in prepovedanih drog na delovnem mestu. »Uživanje različnih drog je namreč tudi zelo pogosto v slovenskih podjetjih,« je zaskrbljena Škrabarjeva, ki prednost pri odkrivanju takšnih in drugačnih nepravilnosti v družbi vidi v tem, da ima njena agencija organizirano intervencijsko ekipo, ki deluje 24 ur na dan 7 dni v tednu in v kriznih situacijah odreagira takoj. 


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

http://www.seniorji.info/ZANIMIVOSTI_Kako_ukrepati_v_primeru_vinjenosti_zaposlenega_