Halo TV: Menjava osebnih dokumentov
torek, 13.2.2018
 
 


2. program TV Slovenija

Halo TV: Menjava osebnih dokumentov

  

V vsakdanjem življenju sicer pogosto govorimo o osebnih dokumentih, vendar zakonodaja tega pojma ne definira. V bistvu gre za javne listine, kamor štejemo vse dokumente, ki so opremljeni s fotografijo in jih je izdal državni organ. Uporabljamo jih za dokazovanje istovetnosti (identifikacijo). 

Javne listine so:

- osebna izkaznica,
- potna listina,
- obmejna prepustnica,
- vozniško dovoljenje,
- orožni list in
- potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

Vse naštete listine omogočajo izkazovanje istovetnosti, bodisi ob identifikaciji pri upravnem organu ali v pravnem prometu. Vsi našteti dokumenti pa imajo tudi druge osnovne funkcije, ki so odvisne predvsem od vsebine podatkov, navedenih v dokumentih (na primer: državljanstvo se lahko dokazuje z osebno izkaznico ali potnim listom).

Gost oddaje: mag. Matjaž Dovžan, načelnik UE Kranj

MNZ, RTV SLO


Strokovnjaki z različnih področij odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu. Oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.SaveSaveSaveSaveSaveSave
Halo TV - arhiv oddaj 2018

http://www.seniorji.info/PRAKTICNI_NASVETI_Halo_TV__Menjava_osebnih_dokumentov