Test ogroženosti za diabetes
torek, 14.11.2017
 
 

Ocenjuje se, da je v Sloveniji okrog 100.000 tisoč ljudi, ki ne vedo, da imajo diabetes (in 130.000 diagnosticiranih), a jih ta bolezen že ogroža. Za oceno ogroženosti za diabetes sedaj na voljo prva slovenska spletna aplikacija diabetes-test.si.
 
Zaradi tihega napredovanja bolezni, ki ne boli, je pri diabetesu toliko zapletov, saj so diabetični zapleti nepovratni, kar pomeni, da se prvotnega stanja ožilja in živčevja ne da več vzpostaviti, lahko se samo upočasnjuje napredovanje bolezenskih okvar.  Zato je pomembno sladkorno bolezen čim prej odkriti, da se z ustreznim ukrepanjem (zdravljenjem)  zmanjša škodo, ki jo prizadetemu povzroča zvišan krvni sladkor na ožilju in živčevju.

Zaradi svoje tihe narave, družbeno socialne note in epidemičnosti ki zajema vse več ljudi, je diabetes bolezen, o kateri je treba spregovoriti in se jo lotiti drugače. Bolj prepričljivo!

Zato v Sloveniji že od leta 2012 v sodelovanju z ministrstvom za zdravje RS poteka nacionalna kampanja za omejevanje individualnega in družbenega bremena diabetesa Bodi odličnjak!, ki je izrazito preventivna in proaktivna, saj je njen osnovni cilj preprečevanje diabetesa, zato je usmerjena v težje dosegljive ciljne skupine in poteka na področju cele Slovenije.

Vrh doseže vsako leto na svetovni dan diabetesa, 14. novembra in tako vam danes premierno predstavljamo prvo slovensko aplikacijo za odkrivanje ogroženosti za diabetes:
 
DIABETES TEST.SI
 
Sedaj lahko v le nekaj minutah ugotovite vašo stopnjo ogroženosti za za diabetes in se na podlagi tega odločite za nadaljnje ukrepe: bodisi posvet pri zdravniku, meritev sladkorja v krvi ali pa boste bolj pazljivi pri prehrani in v svoj vsakdan vključili več gibanja in rekreacije. Več informacij o diabetesu in svetovnem dnevu diabetesa na www.diabetes.si.
 

Zavod za izobraževanje o diabetesu


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

http://www.seniorji.info/MOJE_ZDRAVJE_Test_ogrozenosti_za_diabetes