Prihaja prvi letošnji vročinski val
ponedeljek, 19.6.2017
 
 


S prihajajočim novim tednom se bodo začeli tudi vroči dnevi. V ponedeljek se bo segrelo do 30 °C, nato pa bodo temperature začele naraščati.

  

Po besedah dežurnega prognostika na Arsu, Andreja Velkavrha, bodo v ponedeljek temperature 30 °C dosegle le ponekod, v torek pa se bodo dvignile nad 30 °C povsod po nižinah in tudi v nekaterih višjih legah. Po besedah Velkavrha že lahko govorimo o prihajajočem vročinskem valu, saj 10-dnevna napoved ne kaže, da se bodo temperature spustile pod 30 °C. V ponedeljek in torek bodo jutra še sveža, sredi tedna pa se bodo tudi jutra že dobro segrela.

Spremljajte vreme na MMC-ju   

Jutri bo pretežno jasno. Ponekod na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne pa od 27 do 30 °C.

V torek bo pretežno jasno in še bolj vroče. Tudi v sredo bo sončno in vroče, popoldne bodo nastale vročinske nevihte. Na Primorskem bodo malo verjetne.

Naslednji teden nas pa res čaka vročinski val. Na začetku nas bodo nekoliko reševala razmeroma sveža jutra, a tudi to se bo po torku kar hitro končalo. Tako bo vsaj do torka, 27. junija, z malo špekulacije pa kar do konca meseca.

Vir: RTV MMC SLO


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

http://www.seniorji.info/MOJE_ZDRAVJE_Prihaja_prvi_letosnji_vrocinski_val