Rezultati projekta Ne mečmo hrane stran
 
 
 


Tekom projekta Ne meč'mo hrane stran! so se Ekologi brez meja poleg različnih ozaveščevalnih aktivnosti odločili raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše. Opravljena pilotna raziskava je prva tovrstna pri nas in daje pomemben vpogled v celoten sistem ravnanja s hrano v javnih zavodih. Zveza društev upokojencev Slovenije je v projektu sodelovala z izvedbo medgeneracijskih delavnic, kjer so člani društev upokojencev otroke poskušali na zabaven način naučiti, kako preudarno ravnati s hrano, da v gospodinjstvih nastane čim manj zavržkov.

Ob zaključku projekta vas vabimo na predstavitev rezultatov in okroglo mizo na temo zavržene hrane v javnem sektorju. Brezplačni dogodek bo potekal v torek, 24. oktobra, med 9.00 in 12.30 v sejni sobi Agencije RS za okolje (Vojkova 1a, Ljubljana, 4. nadstropje). Število mest je omejeno, obvezne prijave zbiramo do 22. oktobra. Za prijavo kliknite tukaj.

Celoten program si lahko ogledate na spletni strani ali na tej povezavi.
Vljudno vabljeni.


ZDUS je leta 2016 z Društvom Ekologi brez meja pričel sodelovati na projektu z imenom »Ne meč'mo hrane stran«, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.

Glavni cilj projekta je raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše ter osveščati o problematiki zavržene hrane v gospodinjstvih. Količina zavržene hrane se resda znižuje, v letu 2014 je po ocenah znašala 55 kg na prebivalca Slovenije, od tega pa še vedno skoraj polovica zavržene hrane nastane v gospodinjstvih.

V sklopu zastavljenih aktivnosti iščejo upokojene zdravstvene delavce, ki so v svoji aktivni dobi delali v bolnišnicah ali v domovih za starejše, in katerih delo se je tikalo predvsem organiziranja prehrane v bolnišnicah/domovih. Prepričani so, da je med članstvom prav gotovo kakšen omenjen upokojen strokovnjak, ki bi bil pripravljen sodelovati oz. pomagati Društvu Ekologi brez meja v raziskavi na temo zavržene hrane v omenjenih ustanovah. Vaše izkušnje so neprecenljive, zato vas vabijo, da se jim oglasite na kontakt: dijana.lukic@zdus-zveza.si ali 01/620 54 82 ali 051 656 532

Več o projektu na: http://ebm.si/hrana


ZDUS
Save
SaveSaveSaveSaveSaveSave

http://www.seniorji.info/KULTURNI_DOGODKI_Ne_mecmo_hrane_stran