Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
torek, 10.4.2018
 
 


KULTURA

ALI NAJ JOČEMO ZA KOZOLCI IN ZNAMENJI - večer z gr. Janezom Bogatajem
Torek: 10.4. ob 19. uri
Kraj: Aljaževa domačija
Organizator: KUD JaReM
Kontakt: 031 626 855
E: kud.jarem@gmail.com

MIKLAVČIČ MILENA: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE 2
Pogovor z avtorico o knjigi
Torek: 10.4. ob 19.30
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

OTVORITEV RAZSTAVE OŠ MEDVODE Z NASLOVOM: USTVARJALNOST UČENCEV OŠ MEDVODE
Četrtek: 12.4. ob 17. uri
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

OTVORITEV RAZSTAVE NA TEMO VODE MEDVOD
Razstavlja foto sekcija KUD Fofite

Petek: 13.4. ob 19. uri
Kraj: Galerija pod kozolcem v Žlebeh
Organizator: TD Žlebe - Marjeta
Kontakt: 031 808 064

IZOBRAŽEVANJE

MIR-NA SKOZI POROD IN ROJSTVO: MOJA PORODNA ZGODBA - MIRNA IN RADOSTNA (delavnica za nosečnice z društvom Mir-na)
Sreda: 11.4. ob 19.30
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

ZA OTROKE

FILOZOFSKA (SOKRATOVA) URICA s filozofinjo Tanjo Pihlar (za otroke od 4. leta dalje)
Torek: 10.4. ob 17. uri
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

ŠPORT

Seniorski odsek vabi na: MARKOVA GLAVA 758 m (4 ure hoje)
Sreda: 11.4.
Organizator: PD Medvode
Kontakt in prijave: 031 750 558
E: pdmedvode@pzs.si

Izletniški odsek: SLAVNIK 1028 m (5 - 6 ur hoje)
nedelja: 15.4.
Organizator: PD Medvode
Kontakt in prijave: 041 582 208
E: pdmedvode@pzs.si

SOCIALA

AKTIVNO VARSTVO ZA STAREJŠE V MEDVODAH
Otvoritev novega programa

čETRTEK: 12.4. Ob 16. uri
Kraj: Center starejših Medvode
Organizator: Deos d. d.
Kontakt: 031 619 373NOVICE IN OBVESTILA

POTOPISNO PREDAVANJE: MAJA NOVAK - S TERENCEM PO OMANU
Petek, 13. 4. 2018, klub Jedro, ob 19. uri 

Zaradi izjemno ugodnih letalskih kart iz domačega letališča in visoke ravni varnosti med potovanjem je sultanat Oman postal ena izmed najbolj zaželjenih destinacij med Slovenci. Kot navdušenko nad arabskim svetom me je najbolj očarala ikonična arabska arhitektura v mestih Muškat in Nizwa ter neobljudena narava, ki je spreminjala svoje barve in relief za vsakim ovinkom. V devetih dneh sva prevozili 2300 km po najrazličnejših terenih. Najini popotniški duši sta vriskali od veselja ob slikovitih lagunah z vodo – vadijih, ki se skrivajo med mogočnimi gorami. Na zahtevnem prečenju puščave Wahiba naju je spremljal zgovorni vodič beduin in naju podučil kako spretno prevoziti peščene sipine. Kraljestvo gora Jebel Shams je v naju vzpodbudilo skromnost, ko sva tam občudovali veličasten "arabski Grand Canyon". Med popotovanjem sva si vzeli čas za domačine, ki so naju sprejeli s toplino in nama ob skodeli ci "kahwe" in polni skledi sladkih datljev pripovedovali zgodbe o svojem življenju, ljubezni, tradiciji in kulturi. Najine lačne želodčke so zadovoljile arabske jedi, kot so "hummus", "majboos" in "falafli", ki sva jih poplaknili s čajem "karak". Predvsem pa so naju zabavale edinstvene dogodivščine ob šotorjenju, menjavi gum na terencu in vožnji po brezpotjih. Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji luksuza in visokega turizma, saj sva del potovanja namenili tudi tej vrsti turizma.

SEZONA KOLESARJENJA TUDI V MEDVODAH ODPRTA

Z včerajšnjim ponedeljkom smo tudi v TIC-u Medvode že poskrbeli za začetek kolesarske sezone. Tudi letos bi boste lahko v TIC-u Medvode izposodili šest koles (tri moška in tri ženska kolesa) po izredno ugodnih cenah, saj si lahko kolo za cel dan izposodite že za 8€! V sodelovanju s Turističnim društvom Zbilje pa smo pripravili posebne "Poletne pakete", ki združujejo najem kolesa v TIC-u Medvode in najem čolna ob Zbiljskem jezeru!

Več o tem na spodnji povezavi: http://www.visitmedvode.si/izposoja-koles

Objavljen je nagradni natečaj MINUTNI VIDEO:  Zakaj me skoz kopiraš? Pritisn pavzo!

Na natečaj se lahko prijavijo osnovnošolci stari med 10 in 15 let, ki bi svoja avtorska dela radi predstavili na Medvoškem kulturnem festivalu v mesecu maju. Vsak avtor lahko prijavi do tri dela, ki jih posname s kamero ali telefonom.
Prijave sprejemamo na mail kultura@medvode.info do 30. 4. 2018, vsebovati pa morajo ime in priimek avtorja, naslov avtorja ali naziv šole,
ime in priimek mentorja ali enega od staršev ter podpis mentorja ali staršev.
Tematika je zelo obširna, poudarek pa je na tezi, da sta izvirnost in unikatnost pomembna tako za osebni razvoj človeka kot tudi oblikovanja identitete družbe. Zajema problematiko kopiranja (copy/paste) v smislu prepisovanja nalog, kopiranja idolov v zunanjem videzu, uporabo posnetkov brez vednosti avtorja in podobno.
Informacije: kultura@medvode.info ali 041 550 668.
Izbrana dela bodo predstavljena na Medvoškem kulturnem festivalu, dne 17. 5. 2018.

Kako uporabljati COBISS+ in BIBLOS

Virtualna knjižnica COBISS+ je namenjena vsakomur, ki išče ustrezne informacije ali gradivo, ki je na voljo v slovenskih knjižnicah (tudi elektronsko gradivo). Zajema tudi portal Moja knjižnica, ki uporabnikom omogoča rezerviranje, naročanje in podaljševanje izposojenega gradiva. Uporabnik portala pa lahko pregleduje tudi zgodovino svojega izposojenega gradiva za deset let nazaj, preveri stanje na svoji izkaznici, mogoče neporavnane obveznosti … COBISS+ lahko uporabite kadarkoli, saj na daljavo deluje 7 dni v tednu 24 ur na dan.
BIBLOS pa je prvi slovenski spletni portal za izposojo elektronskih knjig v slovenskem jeziku. Knjižnica Medvode za svoje člane trenutno zagotavlja izposojo 672 digitalnih knjig. Za prenos knjige potrebujete internetno povezavo, kasneje pa jo lahko na različnih napravah štirinajst dni prebirate kjerkoli vas pograbi želja po branju.

Za naše uporabnike smo pripravili zloženko z navodili za uporabo COBISS+ in BIBLOS, ki jo dobite v knjižnici ali pa si jo natisnite kar sami.

  
e-Medvode

http://www.seniorji.info/KULTURNI_DOGODKI_Medvode_vas_vabijo_k_raznolikim_aktivnostim_