Čudovit glasbeni večer v Slovenski filharmoniji
torek, 14.11.2017
 
 

V Slovenski filharmoniji so v nedeljo ljubljanski godbeni veterani pod taktirko Viktorja Kresnika priredili svoji zvesti publiki čudovit glasbeni večer. Skladbe slovenskih skladateljev (Vinka Štrucla, Emila Glavnika, Tomaža Habeta, Bojana Adamiča, Jurija Robežnika in bratov Avsenik) so požlahtile tudi svetovne uspešnice Dežela smehljaja (F. Lehar), Willem Tell (G. Rossini), Turandot (G. Puccini) in Granada (A. Lara).

Poleg vrhunskih domačih solistov prof.Slavka Goričarja  in Jurija Cizeja so bili sodelujoči gostje – solisti v programu vokalisti Maruša Cotič, Žiga Kasagič in vokalna skupina Cantate Domino iz Kočevja.

Orkester je počastil 70 letnico Tomaža Habeta z dvema njegovima skladbama Sinfonio Carnioli – Soudaško (VII.st. Gigue) in skladbo Na Ljubljanskem gradu, posvečeno kvartetu klarinetov GLV.

Godba ljubljanskih veteranov je dala pomemben delež pri seniorskem gibanju v godbeništvu in zlasti v Ljubljani pri kulturnem utripu Starosti prijazne Ljubljane. Predsednik Zveze slovenskih godb Tone Urbas je najzaslužnejšim godbenikom (Ivanu Medenu, Pavletu Omanu, Milanu Pavlihi in Jožetu Škrlovniku) na koncertu podelil častni naziv AMBASADOR veteranskih godb Slovenije, Viktorju Kresniku pa odličje Bojana Adamiča za izjemne zasluge na področju slovenskega godbeništva.

Po koncertu se godbeniki in njihovi gostje niso razšli, saj jim je ljubljanski župan priredil v Mestni hiši lep sprejem.


Besedilo: Milan Pavliha
Foto: Miro Kosanovič


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

http://www.seniorji.info/KULTURNI_DOGODKI_Cudovit_glasbeni_vecer_v_Slovenski_filharmoniji