Radenci: Čistili so okolico doma
petek, 14.9.2018
 
 

Tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se lotili vsedržavne aktivnosti »Očistimo Slovenijo«. Zgodilo se je to v sredo, 12. septembra dopoldne, izvedli pa so akcijo čiščenja pod motom kitajskega pregovora: »Tisti, ki je goro prestavil, je začel z drobnim kamenjem.«

Urejenost že pred vstopom v DOSOR

Kot udeležence akcije so organizatorji imeli v mislih sodelavce, stanovalce, prostovoljce, prijatelje tega doma starejših v Radencih, pa tudi druge. A prostovoljnega čiščenja okolice DOSOR-ja se je od 9.30 dalje udeležilo največ stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ter tam zaposlenega osebja.

Jutranji začetek čistilne akcije

Čiščenje cvetličnih gredic

Skupine udeležencev čistilne akcije so se po zboru na terasi DOSOR-ja podale na različne konce v okolici doma. Opravili so različne dejavnosti: obirali so sadje, čistili so kovinsko ograjo terase, pleli travo v cvetličnih gredicah, urejali grede na domskem vrtu, urejevali vrtno hišico, čistili sprehajalne poti… edino smeti jim ni bilo treba pobirati, ker teh ni bilo.

Nabrali so precej jabolk


V kuhinji so pripravili pečena jabolka

S svojim preplašenim tekom čez DOSOR-jevo zelenico je obiralce jabolk presenetil zajec, ko pa so nabrana jabolka prinesli na teraso, so jih že čakala pečena jabolka, za kar so poskrbeli v domski kuhinji. Bilo je poskrbljeno tudi za osvežitev v lepem in toplem sončnem dnevu s sadnimi napitki.

Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

http://www.seniorji.info/DRUSTVA_UPOKOJENCEV_Radenci__Cistili_so_okolico_doma_