Literati sezono zaključili s posebno torto
sobota, 7.7.2018
 
 
Ob različnih priložnostih, navadno ob praznovanju rojstnih dni članic in članov krožka, se v literarnem krožku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ne pozabi na torto. Za posebno »mokro torto« poskrbi članica Malčka Prelog Kuzmič. To sladico po švedskem receptu pripravi njen mož Lajči, ki je dolga leta služboval v tej severni evropski državi.

 
Švedska »mokra torta« za krožkarje

Prižiganje svečk na torti

Pred sladkanjem s torto zadnjo sredo v šestem mesecu, 27. junija, so s penino nazdravili na minulo uspešno sezono svojega krožka, zapeli zdravico in se z enominutnim molkom spomnili tudi svojih nekdanjih, že preminulih, članic literarnega krožka.

Junijsko srečanje literarnega krožka DOSOR-ja

Članice in člani krožka niso le stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, pač pa tudi občanke in občani Radenec ter občasno iz širšega okolja Pomurja. Med njimi je največ nekdanjih učiteljic in učiteljev, ki so »vajeni« tudi poletnih počitnic v mesecu juliju in avgustu. To se bo zgodilo tudi letos, kajti zbrali se bodo ponovno šele jeseni, meseca septembra. In tedaj bo to tudi slovesna sezona.
Pred desetimi leti je namreč v Radencih svoja vrata odprl DOSOR, a ne le za nove stanovalke in stanovalce ter zaposlene, pač pa tudi številnim prostovoljkam in prostovoljcem za mnogotere dejavnosti.

Seniorke nad 80 let

Tako so se leto dni pozneje pričeli redno srečevati ljubitelji lepe slovenske besede in izoblikoval se je literarni krožek. Od tedaj se pod vodstvom mentorice srečujejo vsako sredo popoldne ob 15. uri v predprostoru domske knjižnice, mentorstvo pa je prevzela upokojena profesorica Bea Baboš Logar. Torej prihodnje leto bo deseta obletnica krožka!

AVTOR: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

http://www.seniorji.info/DRUSTVA_UPOKOJENCEV_Literati_sezono_zakljucili_s_posebno_torto_