Fortunaši obiskali fitness center
četrtek, 12.10.2017
 
 

Da je rekreacija še kako pomembna, se zavedajo tudi v prijateljski skupini (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Članice in člani skupine, ki so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, imajo sicer organizirano telesno vadbo vsako dopoldne po zajtrku, lahko pa se vključijo tudi v organizirano vadbo, ki se jo enkrat tedensko ob večerih izvaja v telovadnici, v kletnih prostorih doma. A članice in člani skupine, ki prihajajo iz kraja Radenci, se lahko vključujejo v pohodniško ali kolesarsko skupino Društva upokojencev Radenci, ki imata svoj dan aktivnosti enkrat tedensko.
Pred bližajočimi zimskimi dnevi, ki ne bodo več omogočali številnih aktivnosti na prostem, so se v skupni Fortuna odločili, da si ogledajo fitness center. Predlani je namreč podjetje za transport in logistiko (Logistika Škerget) ob Prešernovi ulici 4 v Radencih poleg prevozniškega centra odprlo še rekreativni vadbeni center (Fitnes & Coffee Radenci), torej vadbišče z različnimi vadbenimi napravami v prvem nadstropju ter gostinski lokal v pritličju. Poleg tega so za ljubitelje motorjev registrirali še »moto točko« (Moto Coffee Radenci). Da gre res za kvalitetno ponudbo priča lanskoletno »Zlato priznanje« tej lokaciji s strani Občine Radenci, ki jo ob Svetovnem dnevu turizma podeljuje v akciji »Moja dežela lepa in gostoljubna«.

Ob podrobni razlagi o prostorih za vadbo, o vadbenih napravah in njihovi uporabi, so se Fortunaši navdušili in nekateri izmed njih bodo svojo zimsko vadbo tokrat opravljali tudi v tem fitness centru. Seveda pa za zaključek ni manjkala osvežitev grl na terasi gostinskega lokala.

Filip Matko Ficko


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSaveSaveSave
Društvo upokojencev Radenci

http://www.seniorji.info/DRUSTVA_UPOKOJENCEV_Fortunasi__obiskali_fitness_center