seniorji.info - Brezplačna predavanja strokovnjakov
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Brezplačna predavanja strokovnjakov
sreda, 25.5.2016
         


"Najpomembnejši razlog, zaradi katerega ljudje telovadimo, je skrb za zdravje," je prepričana dr. Maja Pori, ena od predavateljic na Prazniku športa, ki bo potekal 31. maja v Športni hiši Ilirija na Vodnikovi 155, v Ljubljani.

Zjutraj ob 8. uri se boste lahko razgibali s Šolo zdravja, ki organizira brezplačno jutranjo telovadbo po vsej Sloveniji. Sledila bodo predavanja uveljavljenih predavateljev, ki vam bodo svetovali o najboljših aktivnostih za aktivno in kakovostno staranje, predstavili na kakšen način se spoprimemo s stresom in predstavili sodobno telovadbo.

Ker si seniorji z lahkoto razporejamo čas, predlagamo, da si na svoj torkov urnik uvrstite tudi Praznik športa. Vadba in predavanja so v celoti brezplačna, prijave pa sprejemajo na elektonski naslov sus@sportna-unija.si.
Razpored celotnega dogajanja Praznik športa, 31. maja, na Vodnikovi,155, v Ljubljani:
  • 8.00 – 8.30 Vadba 1000 gibov, Društvo šola zdravja,
  • 9.00 – 9.45 Aktivno in kakovostno staranje (mag. Marija Milavec Kapun),
  • 10.00 – 10.45 Sodobna telovadba (dr. Maja Pori),
  • 11.00 – 11.45 Nadzorovanje misli in premagovanje stresa (dr. Ana Škobrne),
  • 12.00 – 12.45 Testi splošne telesne pripravljenosti (dr. Miroljub Jakovljević).

V nadaljevanju nekaj poudarkov posameznih predavanj in delavnic.

VADBA 1000 GIBOV
Vaje so primerne za vsakogar, vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Gre za sklepne vaje, ki jih je zasnoval dr. Nikolay Grishin. Vse vaje se izvajajo stoje, v 30 minutah pa se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Vadba se začne pri dlaneh in konča pri podplatih ter pomaga ohranjati funkcionalne sposobnosti telesa, prinaša boljšo gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje.

SODOBNA TELOVADBA

Najpomembnejši razlog, zaradi katerega ljudje telovadimo, je skrb za zdravje, je prepričana dr. Maja Pori, ena od predavateljic na forumu Ljubljana v gibanju. Od 20. do 80. leta starosti lahko človek izgubi tudi do 30 % mišične mase, kar se odraža predvsem v zmanjševanju mišične moči. S tem se zmanjšuje sposobnost gibanja ter se pojavljajo težave, kot so slabo ravnotežje, slaba drža, bolečine v križu, padci, zlomi ter na sploh funkcionalno nazadovanje. Sodobna telovadba poskuša zajeti vsa ključna gibanja človeka, katera potekajo v vseh smereh ter so potrebna za naše vsakodnevno funkcioniranje. Dejstvo je, da danes bistveno preveč sedimo, smo torej premalo telesno dejavni, poleg tega pa ne usmerjamo dovolj pozornosti na ''pozabljene'' mišice. Zaradi slabše gibljivosti in moči posameznih delov telesa, se mnogi srečujejo s težavami v predelu hrbtenice. Na predavanju Sodobna telovadba bodo predstavljene ključne vsebine vsake vadbe za zdravje (trajanje, pogostost, intenzivnost vadbe), značilnosti funkcionalne vadbe, ''neprimerne'' raztezne gimnastične vaje ter ustrezne vaje za preprečevanje bolečin v predelu hrbtenice. NAČTOROVANJE MISLI IN PREMAGOVANJE STRESA
Dr. Ana Škobrne bo udeležencem predstavila prijeme s katerimi se v vsakodnevnem življenju in na delovnem mestu lažje spopadamo s stresom.

TESTI SPLOŠNE TELESNE PRIPRAVLJENOSTI
Pod vodstvom dr. Miroljuba Jakovljevića bodo potekali testi splošne telesne pripravljenosti. Testi omogočajo določitev splošne telesne zmogljivosti posameznika in so dobra podlaga za načrtovanje in pripravo ustreznega vadbenega programa. Ob večkratnem ponavljanju služijo za spremljanje napredka posameznika. Testi vključujejo različne sklope, od osnovnih meritev do preizkusov vzdržljivosti, moči in gibčnosti. Na izobraževanju se bodo udeleženci spoznali s teoretičnim okvirjem in praktično izvedbo posameznih sklopov testiranj.
Vabljeni!Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

ZDRAVA VADBA

- Vrni se nazaj na ZDRAVA VADBA

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Gibajte za dober namen!
Vabimo vas na humanitarno prireditev 10 krogov za 10 nasmehov.
sreda, 18.5.2016
 
  Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva
Vabljeni tudi na humanitarno prireditev 10 krogov za 10 nasmehov.
torek, 10.5.2016
 
  Svetovni dan gibanja in brezplačni športni dogodek v Ljubljani
Nagrajenci in Praznik športa, 10. maja v Ljubljani!
torek, 3.5.2016
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 32