pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh
torek, 4.9.2018
         

V torek, 11. septembra, ob 18. uri, v Ustvarjalnem centru Švicariji Manca Košir gosti vitezinjo poezije dr. Glorjano Veber in slikarja Silvestra Plotajsa Sicoe. Dr. Glorjana Veber (1981) je na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktorirala z delom Poezija – element družbene spremembe. Za pesmi je prejela več domačih in mednarodnih nagrad, leta 2017 naziv Vitezinja poezije. V Švicarijo bo prinesla dve svoji novi knjigi tik pred izidom in šopek zanimivih zgodb o različnih svetovih, skozi katere se giblje v stanjih čuječnosti ali globokega sna.Silvester Plotajs Sicoe (1965), slikar, ki živi od prodaje svojih slik, poet, ki je objavil knjigo poezije Hiše srca, športnik, mož, poročen že 24 let, oče dveh hčera, navijač vseh Olimpij in kuhar jajc, pripravljenih na tisoče načinov. Knjiga K**c gleda mu je zares všeč. Pa še mnoge druge in zelo različne.

Glasba: harmonikarski duo Miha Debevec in Dejan Kušer.

Miha Debevec na diatonični in Dejan Kušer na klasični harmoniki dosegata svoj prepoznavni glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila. Poseben pomen dajeta kakovostnim aranžmajem in izvirnim, unikatnim idejam, ki jih vnašata v svoj ustvarjalni proces. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etno glasbe z najrazličnejših koncev sveta.
 


Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh bo vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija.

Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani – Unescovemu mestu literature približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Manca bo gostila likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Ustvarjalnem centru Švicarija, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize »prinesi–odnesi«, kupovali posebej izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije. Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije in parkirišča v Tivoliju vozil mestni Kavalir.Naslednji Večer z Manco Košir bo v torek, 9. oktobra. Gosta bosta grafičarka Zora Stančič in arhitekt AndrejMercina. V kulturnem programu bo nastopil violinist Nikola Pajanović.

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Prostovoljni projekt za pomoč seniorjem
Projekt Prostofer z medsebojnimi stiki ponuja tudi »naravno zdravilo« proti osamljenosti starejših.
torek, 4.9.2018
 
  Izpovedi: Zakaj so moškim tako všeč starejše ženske?
Dvesto moških je razkrilo, zakaj jih mlajše ženske intimno ne zanimajo več.
torek, 28.8.2018
 
  Pogovor z nagrajenko združenja manager
"Meni se zdi, da je najlepše tisto, kar je res. Maškarade in marketing me ne prepričajo. Takoj jih spregledam," pravi dr. Jožica Rejec.
torek, 21.8.2018
 
 
 
 


 
Save Save