pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Toaletni prostori: Čistoča na visoki ravni
nedelja, 10.6.2018
         

Vožnja z vlakom velja za enega od najbolj pomembnih delov v sestavljanki, imenovani trajnostna mobilnost. Potniški promet na železnicah se sicer prebija v ospredje, a žal zaenkrat še predvsem na papirju, zato so se na Mednarodnem institutu za potrošniške raziskave (MIPOR) odločili, da po lanskem ocenjevanju toaletnih prostorov ob slovenskih avtocestah tokrat preverijo, kako je s čistočo, opremo in ostalimi podrobnostmi v toaletnih prostorih na železniških postajah. 

Svojo oceno so strnili v stavek: »Nenavaden je prizor, ko železničar leta 2018 na roke spušča zapornice pred prihodom vlaka. V nekako tako razvito obdobje sodijo tudi številni toaletni prostori, ki so jih obiskali.« Očitno je, da oprema marsikje že desetletje in več doživela bistvene prenove. 

V maju so obiskali 13 toaletnih prostorov, tako moških kot ženskih, na najbolj prometnih železniških postajah. Med obiskanimi toaletnimi prostori je najvišjo oceno prejelo postajališče v Laškem, saj je edini prejel skupno oceno zelo dobro, 6 jih je prejelo oceno dobro, 5 pa oceno povprečno. Vsi obiskani toaletni prostori so brezplačni za uporabo, a je včasih potrebno nekoliko detektivskega dela, da jih potrošnik najde, ponekod pa je za vstop potreben ključ. Blagajna, kjer ključ po navadi je, ni vedno odprta, pomaga lahko tudi prometnik, lahko pa se vam bo zgodilo tako kot predstavnikom MIPORja, ko v Borovnici do toaletnih prostorov niso prišli. Vsekakor je obisk izziv za invalide in starše z majhnimi otroki. Prostor s previjalno mizo so imele 3 ocenjevane postaje, poseben prostor za invalide pa 4 – a tu se zopet zaplete s ključi. V vseh primerih so vrata toaletnega prostora za invalide zaklenjena, nikjer ni informacije, kako in kje je mogoče priti do ključa. 


VIR: Zveza potrošnikov Slovenije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save