pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
S Kozorogi do vrha
sobota, 9.1.2016
         

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki se začne s prvim zimskim dnem in konča z vstopom Sonca v znamenje vodnarja, vlada mu planet Saturn. Tako kot drugi dve zemeljski znamenji (Bik, Devica) stoji z nogami trdno na tleh in k življenju pristopa nadvse resno. Ne more razumeti, kako lahko nekateri, če ne že večina, presanjajo cele dneve -  sam je človek, ki zna uresničiti svoje cilje in jih bo tudi uresničil, saj se ve, da je Kozorog neusmiljeno ambiciozen in neskončno vztrajen, čeravno zna biti tudi neučakan. On že ni zato tukaj, da bi bogu kradel čas, temveč čuti dolžnost, da ustvari tisto, za kar je poklican.

Ne, Kozorogi ne sanjajo majhnih sanj, prav tako pa ne nemogočih, če bi vprašali njih same. Preprosto verjamejo vase, kot lahko le mama verjame v svojega otroka, in se ne pomirijo, dokler niso prepričani, da so na poti do uspeha dali vse od sebe, kar v njihovem primeru niti najmanj ni malo.

Vedno imajo svoj načrt, za katerega verjamejo, da jih bo pripeljal na vrh sveta, pa čeprav lahko to dolgo traja, pridni so (v pisarno pridejo prvi in odidejo zadnji) in imajo izjemno intuicijo, s katero malodane vidijo v prihodnost. Ni treba poudarjati, da so obsedeni z delom, kar iz njih dela svojevrstne samotarje, ki hlepijo po uspehu in priznanju, zato jim številni ljudje očitajo hladnost, ki jo sicer lahko pripišemo tudi njihovi naravni zadržanosti. V resnici boste težko našli povsem sproščenega Kozoroga, ki se ležerno sprehaja naokoli v kričečih oblačilih, veliko raje se bo potrjeval z delom kot z ekscentričnimi prebliski.Kljub temu da slovijo kot deloholiki, ambiciozni in hladni ljudje, to še ne pomeni, da Kozorogi niso polni (skritih) lastnosti, s katero vas lahko očarajo v trenutku.
So neverjetno zanesljivi, kar obljubijo, to izpolnijo, pa čeprav bi se morali zato boriti s pošastmi in zli duhovi. So praktični in vedno najdejo izhod iz še tako neugodnega položaja, pri tem pa so sposobni takšne diplomacije, da  človeku vzame sapo. Morda res živijo za svojo kariero, a so neizmerno požrtvovalni tudi, ko gre za ljudi, ki so jim resnično blizu. Teh – roko na srce – ni veliko, so pa zato sami biseri. To so ljudje, ki jim Kozorog pokaže svojo intimno plat, ljudje, s katerimi se lahko sprostijo in pokažejo svoj izjemen smisel za (črni) humor, vendar le za kratek hip, saj jih nenehno kličeta delo in kariera, ki jima podreja tudi čustveni svet. Naj je še tako zaljubljen, ne bo zamudil sestanka ali izpustil priložnosti, da se povzpne po stopničkah navzgor. Nekoliko samoumevno se mu zdi, da bo partner vse to razumel, v resnici pa Kozorogi potrebujejo zelo potrpežljive partnerje, ki se morajo velikokrat znajti sami, pa naj gre za vprašanje vzgoje otrok (kjer bodo Kozorogi kljub vsemu še pravočasno pokazali svojo avtoriteto), izbiranje dopusta ali preprosto potrebo po izkazovanju ljubezni.

In ko smo že pri ljubezni, je lahko zaljubljeni Kozorog kljub vsej svoji previdnosti in zadržanosti povsem zmešan in se slepo vrže v ljubezenski odnos, čeprav bo slej ko prej (ko se malo strezni) preveril tudi partnerja. Razumete, on ne more tvegati in odpirati srca, dokler ni stoodstotno prepričan, da ima na nasprotni strani nekoga, ki mu lahko zaupa in razkrije svojo dušo za vedno. Če Kozorogi samo zaslutijo, da se lahko opečejo, boste videli samo še njihova kopita, kako dvigujejo prah in se oddaljujejo od vas. Previdna kozica se ne mara igrati zapletenih ljubezenskih igric in ne mara spletkarjenja, potrebuje pa ogromno časa, da zaupa in se sprosti.

Spolno življenje Kozorogov je, ko se enkrat vse sestavi, zelo urejeno, spolnost pa je hkrati področje, kjer se lahko popolnoma razživijo – ne pozabimo, da je znamenje Kozoroga povezano tudi z grškim bogom Panom, ki je znan po svojih mesenih užitkih ter zabavni, celo norčavi naravi. V dvoje ne marajo tabujev in so pripravljeni marsikaj preizkusiti, dokler se oba s partnerjem strinjata, zanimivo pa je, da takšni ostanejo do pozne starosti, ki jih niti malo ne ovira pri seksualni aktivnosti.

Nasploh je starost zaradi njihove prirojene vitalnosti srečno obdobje za Kozoroge, v katerem se razcvetijo in popustijo v svoji strogosti do sebe in drugih.

In še nekaj - Kozorogi niti malo niso slepi za čutne lepote in užitke tega sveta, vendar bodo mirne duše vse to preskočili in ostali zvesti, ker vedo, kaj imajo doma, in ker so v svojem bistvu pošteni ter iskreni. Seveda ni treba poudarjati, da od partnerja pričakujejo enako stopnjo lojalnosti. Kozorog, ki skače čez plot, ni tipičen Kozorog, vseeno pa mu gre to lahko dobro od rok – kot vse ostalo, česar se loti. Vendar pa je prava Kozorogova ljubezen v resnici biser, ki ga lahko dandanašnji iščemo z lučjo in ki se z leti vedno bolj sveti. Medtem ko drugi moški ali ženske velikokrat pozabijo, zakaj so z nekom v odnosu, vas bo Kozorog še vedno znal pogledati s takšnim žarom kot prvič, ko vas je videl, leta gor ali dol.

  
Kaj lahko torej na kratko rečemo o Kozorogih? Da so ambiciozni, prefekcionisti, vztrajni in karieristi, ki se radi potrjujejo v materialnem smislu in so za svoje cilje pripravljeni storiti (skoraj) vse. Da si znajo urediti življenje, so zanesljivi in požrtvovalni. Imajo fantasičen in sarkastičen smisel za humor, s katerim znajo imenitno razveseljevati okolico. Svoje ljudi zelo cenijo in, ko imajo čas, to tudi pokažejo. So skromni, vendar si znajo privoščiti tudi najboljše. So imenitni ljubimci in spretni v kuhinji. Znajo z denarjem. Lahko so trmasti, težki, egocentrični in sploh nemogoči, ker so tako globoko v svojem svetu, da ne vidijo, kaj se jim godi pred nosom. Lahko so strahotno hladni in distancirani. In čeprav tega ne bodo priznali, jim hvala seže do srca. Potrebujejo veliko pozornosti, kljub temu da se imajo za samotarje. Za svojega človeka bodo šli na konec sveta, če bo treba. Kaj več bi si lahko še želeli od ljudi, ki jim je narava namenila mrzli januar, mesec, ko se je treba izpod snega z vso vztrajnostjo prebiti do površja, če se hoče karkoli doseči? Ve se, da to zmorejo le najboljši, in Kozorogi so v tem klubu.


Vir: Katja Golob, Astrološki inštitut
Foto: Astrološki inštitut, mamiverse.com


Novi pogoji za upokojitev v 2016

Zdravilne rastline, zelišča, čaji - informacije in nasveti


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Letni horoskop 2015
Leto se počasi izteka, potrebno bo opraviti inventuro zastavljenega in pogled usmeriti v novo leto 2015 ...
sreda, 31.12.2014
 
 
 
 


 
Save Save