pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
SOCIO večgeneracijski center vabi na raznolike brezplačne aktivnosti
torek, 21.11.2017
         
IZPOSTAVLJENE AKTIVNOST

Okrogla miza na temo nasilja
 
Četrtek, 23.11., ob 12.30, Gosposka ulica 3, Celje

  
Na okrogli mizi bomo na kratko predstavili nekatere organizacije, ki se srečujejo z nasiljem tekom svojega dela ter spregovorili o možnih načinih pomoči in podpore, ko se srečamo z nasiljem. Ključno vprašanje, ki si ga bomo zastavili je predvsem, kaj so glavne oblike nasilja, s katerimi se srečujemo; kam usmeriti žrtve (in v primeru mladostnikov tudi storilce nasilja) in kakšne so možnosti pomoči in podpore na tem področju v Sloveniji ter kaj so tiste oblike pomoči, ki bi jih bilo smiselno razvijati še naprej. Prav tako nas zanima tudi, na kakšen način nam lahko pri tem pomaga večgeneracijsko sodelovanje in kje vidite možnosti pomoči in podpore večgeneracijskih centrov pri reševanju te problematike.
Na okrogli mizi bosta kot aktivna govorki spregovorili strokovna  delavka v programu varne hiše Celje in strokovna delavka v Kriznem centru za mlade v Celju.
Upamo, da se boste odzvali našemu vabilu; prisluhnili našim govorkam ter hkrati z njimi in nami delili svoje izkušnje in dileme na tem področju ter da nas bo to pripeljalo korak bližje k mirnejši in sočutnejši družbi  ter učinkovitim strategijam reševanja na tem področju.

VABILO NA VADBO ZA ZDRAVO HRBTENICO
Petek, 24.11.2017, ob 9.00 uri, Gosposka ulica 3, Celje

Do bolečin na predelu hrbtenice, v križu in vratu ter ramenskem obroču prihaja dostikrat zaradi sedečega dela, zaradi dela v prisiljenih položajih ter zaradi degenerativnih sprememb. Velikokrat se zgodi, da je hrbtenica ukrivljena stransko (skolioza). Vse to vodi do neravnovesja mišic in zaradi tega do napačne drže.
Vodi Lara Rosina dip. prof. športne vzgoje.

VABILO NA USTVARJALNO DELAVNICO »IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV« 
Četrtek, 23.11.2017, ob 9.30 uri, Gosposka ulica 3, 3000 Celje

V Sloveniji so se prvi adventni venčki pojavili v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, prevzeli smo jih od severnih sosedov. Zadnjih par let so adventi venčki nepogrešljivi okras v naših domovih, zato so doma narejeni adventni venčki lahko še lepši in izvirni, kakor kupljeni v cvetličarni.
Prosimo Vas, da prinesete kaj naravnih, dekorativnih materialov za izdelavo.

Vse aktivnosti so brezplačne.

Program - november 2017


Vse zainteresirane vabijo, da jih kontaktirajo, da se dogovorite o podrobnostih.
Javni zavod Socio z letom 2016  širi svojo dejavnost z odprtjem Socio – Večgeneracijskega centra. Skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je JZ Socio pridobil sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. JZ Socio že od leta 2011 opravlja aktivnosti medgeneracijskega centra, z dodatnim denarjem, zaposlitvami in novimi prostori, pa bo posameznikom, družinam in skupinam na razpolago še pestrejši izbor storitev za vse generacije.

Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost.

Vrata centa so za posameznike in skupine odprta med 7. in 18. uro,  od ponedeljka do petka, obiščejo pa nas lahko vsi, tako otroci, srednja generacija, kot starejši.

Programi so namenjeni tako enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami,  posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom.

Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa, skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSave

Urnik NOVEMBER.pdf

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
Program tega tedna.
torek, 21.11.2017
 
  Radol´ca vas vabi k raznolikim aktivnostim
Novičke iz Radol'ce - november 2017
petek, 17.11.2017
 
  Aktivnosti v društvu upokojencev Ljutomer
V letošnjem letu so izvedli veliko aktivnosti...
sreda, 27.9.2017
 
  Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
Dogajanja v dneh od 20. do 26. novembra.
sreda, 22.11.2017
 
 
 
 
Save Save