pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
Prvi ČAROBNI DAN sredi prestolnice
petek, 16.6.2017
         


Čarobna paličica je letos prvič obarvala park Tivoli – obarvala ga je v najlepše barve iger in zabave za vso družino. Najmlajši so se s svojimi starši sprostili v deželi Čebelice Maje, Petra Pana, Janka in Metke, Rdeče Kapice, Pike Nogavičke …
V čarobnih deželah, ki so otrokom ponujale kreativne delavnice, gledališke maske, športne poligone, plezanje po drevesih, plesne igre … kreativnosti in domišljije za otroke sredi ljubljanske prestolnice kar ni bilo konca! Park Tivoli je tako v nedeljo, 11. junija 2017, postal center dogajanja za otroke in vso družino, saj se je odvijal dogodek Brezskrbni Čarobni dan z zavarovalnico GENERALI.

Torta ob 20-letnici zavarovalnice GENERALI. Zoran Jankovič, Gregor Pilgram in Barbara Novak. Foto: Damjan Končar
 
V vrvežu dogajanja tisočih drobnih doživetij je Čarobni oder ponudil nastope slovenskih zvezd. Na sončno nedeljo so nastopili: Omar Naber, Nuša Derenda, Rok‘n’Band, Trkaj, Nipke, Artifex, F&B Acrobatics, Ansambel Anžeta Šuštarja, Glasbena šola Moder Music College, Pevska šola Alenke Gotar in mnogi drugi. Rajanje za vso družino so obogateli tudi pravi Lipicanci, katere so obiskovalci lahko jahali, otroci so lahko spoznavali glasbila, se učili o prometu, o boksu, o sabljanju, o poslikavi obraza, se učili kitajsko in kitajskega kung fuja … družine so resnično lahko uživale na vsakem koraku. Za uradno otvoritev dogodka je generalni pokrovitelj dogodka zavarovalnica GENERALI pripravil tudi »torto velikanko«; prvi kos je odrezal ljubljanski župan Zoran Jankovič, skupaj  s predsednikom uprave zavarovalnice GENERALI Gregorjem Pilgramom.
Organizatorka dogodka Barbara Novak nam je zaupala:  »Zelo sem vesela, ko vidim toliko nasmejanih otroških obrazov. Za nami je velik projekt, letos prvič v Tivoliju in upam, da so obiskovalci zadovoljni ter da bodo z nami tudi prihodnje leto, še prej pa v Arboretumu septembra«.

Utrinki s prizorišča. Foto: Damjan Končar

Na glavnem odru so se predstavili paraolimpijci - dobitnika medalje v strelstvu na zadnjih paraolimpijskih igrah v Riu - Veselka Pevec (zlata medalja) in Franček Gorazd Tiršek (srebrna medalja), ter parakolesar Primož Jeralič, trener kolesarjev Aleksej Dolinšek ter Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Razgovor s paraolimpijci – Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, Primož Jeralič. Foto: Damjan Končar

V kotičku Lidl Slovenija se je odvila prava ekshibicijska tekma košarke na vozičkih med mladimi upi iz dveh ljubljanskih košarkarskih klubov ŽKD Ilirija in KD Slovan ter košarkarji na vozičkih. Na nogometnem igrišču pa je potekala nogometna tekma med ekipo Čarobnega dne ter društvom Olimpiki z Velikani slovenskega športa, katere so zastopali nogometaš Aleš Čeh, rokometaš Zoran Lubej, skakalec Primož Ulaga, hokejist Dejan Kontrec ter glasbeni urednik Dragan Bulič.

Košarkarska tekma. Foto: Marko Pigac / Tekma z Olimpiki, foto: Aleš Romaniuk


Zavod Zaupanje je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev obogatil Čarobni dan tudi z dobrodelnostjo in bo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil obisk različnih tečajev in drugih izven šolskih aktivnosti.

Slike znanih, Foto: Aleš Romaniuk
 
Na sončno nedeljo so v park Tivoli na Brezskrbni Čarobni dan pod okriljem generalnega pokrovitelja zavarovalnice GENERALI prišli tudi številni znani s svojimi družinami – Gregor Skočir (Big Foot Mama), Mitja Hojak, Špela Pretnar, Alenka Bikar, Rašo Nesterović, Jean Frbežar … ter mnogi znani glasbeniki, ki so z velikim veseljem prepevali za otroke - Nipke: »Jaz se z otroki vedno zelo lepo čutim, ker mislim, da sem tudi sam večni otrok, jaz njih štekam oni pa mene. Tudi drugo leto bi z veseljem prišel. Tudi vse delavnice so tako dobre! Koliko enih stvari! Noro! Ampak še najboljša pa je bila Artifexsova. (smeh)« Katja Mihelčič: »Zelo sem vesela, da sem ponovno na Čarobnem dnevu, saj lahko zapojem vse moje pesmi tistim, ki so namenjene – otrokom. Ja, pesmi za otroke delam sama. Poleg pesmi pišem tudi knjižice za otroke in zato sem danes z velikim veseljem prišla v Ljubljano. In vse te stojnice in čarobni kotički … vsi so res tako barviti, da se izgubiš v vsej ponudbi. Zato verjamem, da je otrokom res čarobno.« Omar: »Med otroki je najboljše. So hvaležna in iskrena publika, vse kar rabijo, je »ti« - samo to. Danes je to moj četrti ali peti nastop in še bi prišel!« Rok Ferengja: »Odlično se počutim, pa saj tudi mi smo otroci, samo malo večji (smeh). Pripeljal sem celo družino, pogledali smo vse, izgubili smo se … toliko vsega! Všeč mi je, da smo res lahko vsi skupaj. Otroci so prišli tudi na oder, z nami so peli in plesali … to je to!«

Vir: Zavod Zaupanje


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Terme Lendava: Dobra volja je pol zdravja!
Posebna ponudba zdravilišča za seniorje!
petek, 16.6.2017
 
  Setveni koledar 2017 za december
Ko se jesen prevesi v zimo. Dnevi so kratki, noči dolge. Zrak se ohladi in zemlja počasi zmrzuje...
torek, 5.12.2017
 
  Domač sladoled: nizkokalorični presni bananin sladoled z več okusi
Bodite svoj mojster sladoleda!
sobota, 3.6.2017
 
  Kolesarska dirka Po Sloveniji, prvič s prenosom na TV mreži Eurosport
Štiri kolesarske etape po Sloveniji.
četrtek, 15.6.2017
 
  Možgani med spolnim odnosom
Zakaj se sploh pojavi želja po spolnosti, kje so razlike med moškim in žensko in zakaj po vrhuncu želja ugasne.
sreda, 27.7.2016
 
 
 
 


 
Save Save