seniorji.info - Praznik zaljubljenih
 
pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Praznik zaljubljenih
sreda, 14.2.2018
         


Če gre soditi po razmerju med spoloma (83 proti 17 odstotkov) pri izpolnjevanje naše ankete na temo valentinovega, je hitro jasno, da ženskam praznik zaljubljenih pomeni precej več, kot njihovim moškim. Zanimivo pa je, da je zgolj tretjina sodelujočih, ki so v partnerski zvezi, navedla, da valentinovo praznujejo. Ob tem je na mestu komentar znanca, ki je dejal, da sta s partnerico sicer dogovorjena, da iz valentinovega ne delata drame, vseeno pa je bolje, če se ta dan doma pojavi z rožo ali kakšnim majhnim darilcem.

Samo 12,5 odstotka vas odgovarja, da je ta praznik za zaljubljene zelo pomemben, če ne najpomembnejši, 40 odstotkov bi vas lahko živelo brez njega, skoraj polovici, 46,9 odstotka sodelujočih pa se zdi povsem nepotreben. Več vas je navedlo, da ni ta dan prav nič posebnega, da nimate nikakršnih posebnih načrtov. "Valentinovo je samo še ena marketinška poteza in povsem primerna za hinavščino. Če svojemu partnerju skozi vse leto izkazuješ ljubezen z drobnimi malenkostmi, in mu 365 dni kažeš, da si vesel, da je del tvojega življenja, ga spoštuješ in ljubiš, potem je ta dan povsem odveč," je eden izmed odgovorov na vprašanje, ali boste s partnerjem ali za partnerja načrtovali kaj posebnega.

Odgovarjate še, da je "med vama vse leto valentinovo", da gre za iz ZDA uvožen praznik trgovcev, zato ga nimate namena niti povohati, ter da bo to dan kot vsak drug: "Kdor se ima res rad in je med njima prava ljubezen, je zanju valentinovo vsak dan."
"Moža raje obdarim na dan, ko tega ne pričakuje, ne pa na dan, ko to od tebe pričakuje ves svet."

Da se ljubezen in naklonjenost kaže celo leto in ne zgolj en dan v letu, vas meni več, zapisali pa ste še, da je to tako, "kot da bi partnerju ali fantu enkrat letno rekli 'rad te imam'. Če se dva ljubita, je ta praznik brez veze." "Skupaj bomo preživeli dan, ker imamo sina Valentina pri hiši, ki ima kot vsako leto god, možu pa bom kupila neko malenkost," pa odgovarja še ena žena.

"Za naju je vsak dan valentinovo. Vsak dan, ko sva skupaj, predvsem dneve, ko sva oba prosta, uživava, kolikor se da. Po mojem mnenju je valentinovo samo marketinška poteza. Tistega, ki ga imamo radi, ga imamo radi vsak dan, ne samo 14. februarja."

Restavracije bodo kot kaže polne
Vseeno pa vas je nekaj, ki nameravate v sredo presenetiti svojega partnerja oziroma partnerico. Da ta dan izkoristita za večerjo v dvoje, saj je praznik bolj izgovor da sta s partnerjem malo sama in se otroci ne drezajo v naju, je povedala ena izmed sodelujočih žena. Na podobne načrte naletimo še nekajkrat: "Upava, da bova našla čas (se organizirala z dojenčkom) za večerjo ali vsaj kosilo." Večerja je sploh najvišje na spisku želja zaljubljenih parov. Druga ženska piše, da je žal partner na službeni poti, naslednja pa ponovno, da bo šla s fantom v kino in na večerjo.

Nek partner bo deležen poljuba in čokolade, nekje drugje bo pri jutranji kavici dobil lizalko v obliki srčka, naslednje dekle pa je zapisalo, da gre "tip s prijateljico ven jaz pa po nakupih." Samo ugibamo pa lahko, kaj je imela v mislih zadnje sodelujoče dekle, ki je zapisalo, da partnerja ta dan čaka "akcija, dokler se ne zdani."

Najbolj romantične destinacije po Evropi:
Spletna stran europeanbestdestinations.com je zbrala nekaj najbolj romantičnih krajev na stari celini. Med njimi so Benetke, Rim, Pariz, Budimpešta, Praga, Amsterdam, Cinque Terre, London, Biarritz, Firence, Santorini, Bruz, Madeira, Bergen, Porto, Bruselj, Aix-les-Bains, ... 

  

Po Evropi, kjer se je praznik bolj prijel in uveljavil, so partnerji bolj naklonjeni ta dan čas preživeti v dvoje.
Morda je razlog v tem, da se sicer med delovnikom redkeje vidijo.
Nemci si radi privoščijo v tem terminu kratek izlet oziroma dopust, marsikdo pa izpsotavlja, da ni toliko pomemben nakup darila, kolikor gre za preživljanje skupnega časa.

Prav zaradi tega cveti posel z doživljajskimi darili.


Dekle lahko denimo svojega fanta ta dan preseneti z najemom kakšnega športnega avtomobila, skupaj se lahko odpravita na smučišče, se zapeljeta z motornimi sanmi po zasneženih gozdovih ali se v paru odpravita denimo skakati po trampolinih. Udeležba kuharskega tečaja v dvoje je dvakrat tako zabavna, kot tudi masaža ali vikend paket v kakšnih toplicah ali zdravilišču.

VEČER


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Doma narejena darila za valentinovo
Lepe ideje za vašo ljubljeno osebo.
torek, 13.2.2018
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Ali verjamete astrološkim napovedim?
  Verjamem in redno spremljam horoskop.
  Prebiram horoskop, ampak ne verjamem vsemu, kar piše.
  Ne verjamem, da lahko nekdo vsem ljudem napove enako.
  Zaupam samo določenim ljudem, da se res spoznajo na astrologijo.
  Niti slučajno ne verjamem v te reči.
   
Št. glasov 44