pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Poseben prometni režim zaradi stavke
torek, 13.2.2018
         

Na Kongresnem trgu bo jutri, 14. februarja 2018, med 10. in 14. uro potekal protestni shod Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). Udeleženci shoda se bodo z avtobusi pripeljali iz vse Slovenije, zato bo promet v Ljubljani močno povečan, na posameznih odsekih pa tudi zelo oviran. Ljubljanski vrtci in šole bodo na dan stavke odprti.

Ker želimo zagotoviti varnost tako meščank in meščanov kot vseh udeležencev shoda, smo organizirali poseben režim parkiranja avtobusov. Avtobusi bodo poleg parkirišča Tivoli lahko parkirali tudi na rumenih pasovih na Barjanski cesti med Ziherlovo in Gradaško ulico, na Dunajski cesti med Samovo in Livarsko ulico in na Celovški cesti med ulico Na jami in vhodom v Tivoli.

Parkiranje avtobusov bo mogoče tudi na parkirišču P+R ŠRC Stožice (potniki bodo ob prihodu lahko izstopili na Vilharjevi in Železni cesti).  Po končanem shodu bo organiziran prevoz teh potnikov iz središča mesta do P+R ŠRC Stožice s posebnimi avtobusi LPP, ki bodo vozili med 14. in 16. uro.

Mestni redarji
bodo ves čas prisotni na navedenih lokacijah, kjer bodo skrbeli, da bodo vsa postajališča mestnih avtobusov prosta in da ne bodo ovirani izvozi oziroma uvozi na omenjene ceste.

Šole in vrtci v Ljubljani

Mestna občina Ljubljana spoštuje pravico do stavke zaposlenih v vzgojno izobraževalnih zavodih, hkrati pa se zavedamo, da je naše skupno poslanstvo v prvi vrsti zagotoviti kakovostno skrb za naše otroke. Zato bodo javni vrtci in osnovne šole na območju MOL tudi na dan stavke odprti.  Otroci bodo imeli vse pogoje varnega bivanja, vključno z organizacijo prehrane in prevozov (za tiste, za katere je to tudi sicer organizirano). Šole in zavodi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami bodo zagotovili celodnevno varstvo in oskrbo otrok.

Vrtci in šole so na različne načine obveščali starše o načinu poslovanja na dan stavke, podatki so objavljeni tudi na njihovih spletnih straneh. Lokacije in delovni čas bodo prilagodili glede na predvideno število otrok, ki bodo prišli v vrtec ali šolo, varstvo pa bo organizirano tako, da bodo imeli odprto vsaj eno dežurno enoto.

Meščanke in meščane prosimo za razumevanje in potrpljenje.

Mestna občina Ljubljana

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  V prihodnjem tednu tri stavke
Stavkali bodo policisti, zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu, učitelji in vgojitelji.
sreda, 7.2.2018
 
  Cimetovi polži iz listnatega testa
Priljubljena sladica iz mehkega kvašenega testa.
sreda, 17.1.2018
 
  Kako prebrati 4000 besed v eni minuti
Tiho branje je hitro branje. Vanja Jus pojasnjuje tehnike hitrega branja.
sobota, 13.1.2018
 
  Olje oljne ogrščice
Oljna ogrščica je tretja najpomembnejša oljnica na svetu in drugi najpomembnejši vir rastlinskih beljakovin.
petek, 26.1.2018
 
 
 
 


 
Save Save