pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Malenkosti zaradi katerih raste ljubezen
četrtek, 7.12.2017
         


Nekateri pari se poročijo v balonih, visoko nad oblaki. Drugi si dajo na svojo kožo vtetovirati ime partnerja ali pa si izpovejo ljubezen na veleplakatu ... Ko slišimo kaj takega, si mislimo: Uau! To pa so res veliki dokazi ljubezni.

Na dan pa se v teh primerih prikrade tudi skepsa, da ljubezen, ki se razglaša na tak način, sploh ni tako pristna in gotova. In da je takšna mega akcija kot čudovit dopust: sijajen, a ne nekaj, kar nas navda z vsakodnevnim zadovoljstvom. Za to potrebujemo več. Oziroma manj: toploto sonca na koži, cvetlico, nasmeh, smejanje ... To poskrbi za čudovito življenje!

In kako prepoznamo pravo ljubezen? Kaj ji daje osnovo? Kaj jo naredi tako močno, da previhari tudi burna obdobja? Za vas smo pripravili nekaj najboljših predlogov, s katerimi boste z malo napora ohranili vse prvine pristne ljubezni.

Pomoč brez besed

Je v hektičnem iskanju ustreznega vijaka po tleh stresel vso vsebino zabojčka za orodje? Ali pa je med poskusom kuhanja špagetov popacal celo kuhinjo? Brez besed in mirno počistite kaos. Ja, čeprav bi to moral on. Ja, čeprav bi si zaslužil grajo. Velikodušnost pomirja in odpira srce – vaše in njegovo.

Smeh

Vsi vemo, da je smeh pol zdravja. Manj pa je znano, da pari, ki se skupaj smejijo, hihitajo in krohotajo, ostanejo skupaj veliko dlje kot tisi, ki so vedno resni. Med smehom namreč naše telo preplavijo hormoni sreče. In to srečo prenašamo na ljudi, s katerimi si delimo veselje. Dovolj razlogov, da si ogledata komedijo.

Hvala. Prosim. Oprosti.

Tesno smo povezani. Lahko se odpovemo maskam in igranju vlog. Vendar pa morate paziti, da zaupnosti ne pomešate z izgubo spoštovanja. Dopuščanje drugačnosti je dobro, popolno puščanje pri miru pa ne. Prijazna zahvala, iskreno opravičilo in prošnja, namesto zgolj iztegnjene roke k maslu – vse to kaže, da ne jemljete samoumevno ne partnerja ne vajinega odnosa. In da ga res spoštujete.

Pohvala

Napišite si sedem vrlin svojega moškega in ga vsak dan pohvalite vsaj za eno. Zakaj? Ker hvala dobro dene, v vas pa spodbudi, da vidite dobro v svojem partnerju. 'Angelski krog' s čudovitim učinkom: dobro je najti povod, da pohvalite partnerja in da nanj ne gledate le skozi nergaška očala, temveč z bolj pozitivnega gledišča. Tako se ohranja tudi zaljubljenost!

Lepi spomini

''Se še spomniš ...?'' S tem se začnejo zgodbe, ki so zelo pomembne za odnos. Skupni spomini namreč tvorijo osnovo za srečen vsakdan in razpihujejo veselje do prihodnosti. Kdaj sta se recimo prvič poljubila? Kje? Kako je bilo?

Zahteve

Prinesi mi, prosim! Naredi danes ... Poskrbi za ... Želje in ne ukazi, a jasno izražene, imajo veliko prednost: človek dobi, kar želi. In partnerju ni treba ugibati, kaj naj naredi, če mu partner reče: ''Ali ni dober novi CD Ota Pestnerja?''

Javna pohvala

Pohvala partnerja pred drugimi ali pa pohvala njegovega dela – to je visoka šola romantike. Krepi ljubezen. Povezuje. Spomni nas na to, kako sijajnega človeka imamo ob sebi ...

Skupni interesi

Ne, ni vam treba postati navijačica njegovega nogometnega moštva in tudi se vam ni treba uklanjati. Toda: če je vašemu partnerju nekaj zelo pomembno, zasebno ali pa poklicno, vaju bo to neverjetno povezalo. Lahko greste z njim na tekmo in se prepustite navijanju.

Postavljanje vprašanj

Za ohranjanje živosti odnosa psihologi priporočajo neke vrste igro vprašanj: kaj sem delala včeraj? Po čem hrepenim? Česa me je strah? Gotovo bosta oba presenečena. Seveda lahko pride tudi do diskusij, ko opazimo, da partner nima pojma, kaj se dogaja z drugim.

Ima pa tak pogovor dve prednosti: prinese življenje v ljubezensko gnezdece – in partnerja se tako tudi bolje in na novo spoznata.

Romantičen namig

Mehka odeja, morda steklenica penine – in lahko se odpravita v planetarij na prostem. Najbolje se je odpeljati iz mesta, tja, kjer je malo umetne svetlobe, tako da bosta lahko opazovala nočno nebo v vsem razkošju. Skupaj poiščita zvezdo, ki naj varuje vajino ljubezen, morda zvezdo, ki je del Velikega voza, ki se pri nas vidi vse leto. Tudi kadar ne bosta skupaj, vaju bo družila: dogovorila se bosta, da bosta opolnoči oba gledala 'svojo' zvezdo


revija-liza.si

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Vse je v komunikaciji
Pogovor je edina pot do dobrih medsebojnih odnosov, sožitja in zadovoljstva. Preberite si zgodbo iz gozda.
sobota, 25.11.2017
 
  Svetovalni servis: Komunikacija med partnerjema
Dobra komunikacija ne pomeni, da se ne prepiramo.
petek, 6.10.2017
 
  Svetovalni servis: Besedna in nebesedna komunikacija
Najpomembnejši je prvi vtis.
sobota, 8.7.2017
 
  Svetovalni servis: Komunikacija med partnerjema
Partnerstvo je garanje, ki pa je brez dobre komunikacije obsojeno na propad.
sobota, 3.9.2016
 
 
 
 


 
Save Save