pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
Kakšno je srečanje z Vodnarjem?
nedelja, 21.1.2018
         

Vodnar je zadnje zračno znamenje zodiaka in predzadnje znamenje zodiaka nasploh. Njegov moderni vladar je Uran, pred tem mu je vladal Saturn. Vodnar je simbolično predstavljen z moškim, ki nosi vrč, iz katerega se izliva voda, kar je prispodoba za življenjski eliksir, ki ga človeštvo potrebuje. In tukaj prvič trčimo ob Vodnarjevo izrazito lastnost, to je humanost, skrb za soljudi. Če ste imeli kdaj sošolca, ki je vedno dvigoval roko in spraševal učitelja, zakaj za vse ne veljajo enaka pravila, je gotovo v sebi nosil vodnarsko energijo. Vodnarji poleg skrbi za druge namreč ne prenesejo neenakosti in nepravičnosti ter ostajajo večni borci, ko sta ti dve vrednosti postavljeni pod vprašaj.

Pod vplivom Urana so Vodnarji eno izmed bolj nemirnih znamenj. Delujejo hitro kot "elektrika" in s svojimi prebliski stresajo svet. So intelektualno močni in zelo odzivni, zato ni čudno, da se ob pomanjkanju izzivov začnejo močno dolgočasiti. Rešuje jih njihova večna radovednost, s katero raziskujejo svet, ki si ga želijo izboljšati za vse ljudi, ne samo zase.

Še ena bolj pomembnih Vodnarjevih lastnosti je njihova svoboda oziroma njihova neodvisnost, ki si je ne pustijo vzeti za nobeno ceno, če pa že, morajo imeti presneto dober razlog za to. Vodnarjev se ne da prikleniti nase, ne z ljubeznijo (pa naj še tako ljubijo) ne z denarjem, vsaj ne za dolgo časa, saj jih to utruja in na dolgi rok ubija njihovo individualnost. Če gre za preživetje, znajo vseeno stisniti zobe in potrpeti, vendar pod pogojem, da si v glavi že rišejo novo sliko oziroma nove načrte, ki jim bodo pomagali preskočiti trenutne ovire.

Vodnarji so očitni individualisti, čeprav znajo in zmorejo delovati v skupinah (dokler lahko uresničujejo zraven še sebe), nikoli pa ne sledijo drugim, ampak hodijo svojo pot. Prisegajo na svojo unikatnost in neponovljivost, zaradi česar lahko na trenutke delujejo vzvišeno in malce spominjajo na njihovo nasprotno znamenje – leva. Vkalupiti Vodnarja je, kot bi hotel reko zadržati v premajhni strugi – slej ko prej bo preplavila bregove in naredila več škode kot koristi, zato jim je treba pustiti dihati.

Energetsko so Vodnarji zelo močno znamenje, redko se utrudijo, so odlični organizatorji, zato so tudi dobri vodje, dokler imajo za to potrpljenje. Sposobni so videti daleč v prihodnost, so svojevrstni vizionarji, brez katerih bi bil svet osiromašen napredne in inovativne energije. Kot že omenjeno, so odlični iskalci rešitev za vse vrste težav, zato jih njihova okolica velikokrat razgrabi, vendar se znajo tudi vodnarji zaščititi in se umakniti ter tako narediti prostor, da lahko ljudje sami odrastejo in funkcionirajo – Vodnarji dajo idejo, pokažejo, kako se jo izvaja, zdaj pa naj se vsak zase potrudi po najboljših močeh, saj so se oni že premaknili naprej.
S svojim delom Vodnarji pogosto premikajo meje, tudi do neslutenih razsežnosti: poglejmo si samo primer voditeljice Oprah Winfrey, ki je na novo izumila koncept pogovornih oddaj. Da ne omenjamo v preteklosti slovitega Mozarta, ki je kljub vsej svoji originalnosti umrl pozabljen v revščini, Darwina s svojo prelomno teorijo o evoluciji ali kakšnega drugega znamenitega izumitelja, kot je bil Thomas Alva Edison, ki je kriv za to, da imamo danes žarnico. Pa smo spet pri Vodnarjih in elektriki!

Ni nam treba veliko razmišljati, kakšni poklici in kariere so primerni za Vodnarje. Če povzamemo, so to poklici, kjer se lahko svobodno in kreativno izražajo, ohranjajo svoj individualizem in svojo neodvisnost in takšni, ki prinašajo nove izzive vsak dan. Če Vodnar tega profesionalno ne doseže, se izživi v svojih hobijih, ki jih je sposoben pripeljati na vrhunsko raven. Prav tako Vodnarji težko zdržijo v službah "od osmih do štirih", saj jih rutina ubija. Nasprotno pa so zelo srečni, kadar se lahko povežejo s poklici, kot so računalništvo, novinarstvo, umetnost, politika, inovatorstvo, filozofija, internet, grafično oblikovanje, raziskovanje, humanitarnost in podobno. Ne smemo pozabiti, da so Vodnarji od nekdaj veljali za revolucinarje ali vsaj upornike, vizionarje in celo preroke ter zagotovo izumitelje.

Denarju večina Vodnarjev ne pripisuje velikega pomena, čeprav jim je kristalno jasno, da brez njega ne morejo, a ga jemljejo kot nujno zlo. Za razliko do njihovega nasprotnega znamenja (lev) niso veliki zapravljivci, čeprav tudi racionalni niso vedno in se z lahkoto odločijo za nakup, za katerega mislijo, da je nujno potreben, tudi če v resnici ni. A denar ima pri Vodnarjih vseeno višji pomen – z njim lahko v takšni ali drugačni obliki pomagajo soljudem, zato se zelo radi lotevajo humanitarnih prireditev, kjer izkupiček namenijo višjemu cilju, in ne svojemu bančnemu računu.

In ljubezen? Še bolj kot kjerkoli drugje vodnarji poudarjajo svojo neodvisnost v ljubezni, kar je za njihovega partnerja predvsem na začetku lahko zelo težko, saj je Vodnar nekaj časa hladen in odmaknjen, potem se z vso razpoložljivo očarljivostjo spet približa, nato pa spet odskoči. Strah jih je, da bodo izgubili svojo neodvisnost, hkrati pa razumejo, da se v ljubezni dela za skupno dobro, zato se sčasoma uravnovesijo, če le to od njih ne zahteva prevelikih žrtev. Zapomnite si, kjerkoli boste Vodnarja omejevali, tam vam bo ušel oziroma našel zase izhod, ki vam morda kot partnerju ne bo všeč. Še nekaj je zelo pomembno: Vodnarjev partner mora biti hkrati tudi njegov največji prijatelj, saj brez te komponente Vodnarji ne zdržijo. Potrebujejo sorodno dušo, ki je nemalokrat tako nenavadna, kot so sami, in je vse življenje pripravljena na takšne ali drugačne spremembe.

  
Na kratko o Vodnarju: Vodnar ni človek, ki bi se držal ustaljenih pravil in poti, je znamenje, ki pri sebi in drugih bolj kot vse ceni originalnost, in tega si poleg svoje svobode ne pusti vzeti. Usmerjen je v skupno dobro in ima humanitarne cilje, a ne pozablja na svoje načrte, ki se mu jih vedno mudi uresničiti. Eno življenje je za Vodnarje skoraj premalo, saj imajo toliko idej, kako ga preživeti, zato so nenehno v pogonu, polni domislic in kreativnosti za boljši svet. Zaradi svoje nemirne narave so lahko naporni za okolico, vendar običajno dajejo veliko in delajo dobro za vse, veliko stvari je brez njihove energije nemogoče izpeljati. Morda res niso najbolj tople osebe, ker jih vodi razum, vendar ko imajo enkrat človeka za svojega, nikoli ne pozabijo nanj in mu vedno priskočijo na pomoč s svojimi izvirnimi načrti. Če pa potrebujete nekoga, ki bo ob polnoči z vami naredil najbolj norega sneženega moža, kar jih je kdo videl, imate v Vodnarju človeka, ki komaj čaka, da to ušpičita skupaj. Solidarno. In to je tisto, kar Vodnarje naredi tako izjemne osebnosti in lepe ljudi.


Vir: Naša Katja Golob, Astrološki inštitut


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Tedenski horoskop: Kaj vas čaka ta teden?
Kaj nam za ta teden napovedujejo položaj sonca, lune, planetov ter astrološka razmerja med planeti in odnosi?
ponedeljek, 1.1.2018
 
  S Kozorogi do vrha
Kozorogi so ambiciozni, s smislom za humor, zanesljivi, trmasti in imenitni ljubimci.
sobota, 9.1.2016
 
  Polna Luna v resnem kozorogu
Ali je namen res zapisan in ali gremo proti svoji svobodi?
sreda, 20.7.2016
 
  Spoznajmo Device
Device so skromne, ki potrpežljivo delajo, bogastvo nastane sčasoma.
torek, 23.8.2016
 
 
 
 


 
Save Save