pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Najpogosteje preiskujejo notranje tatvine v podjetjih
sreda, 13.6.2018
         

Direktorica Detektivsko-varnostne agencije Bernarda Škrabar pravi, da detektivi v njenem kolektivu kar 95 odstotkov vsega dela opravijo za podjetja. Pri ljudeh mnogokrat naleti na nepravilno razumevanje detektivske dejavnosti. 

Večina ljudi misli, da detektivi najpogosteje preiskujejo varanja med zakonci, a v realnosti se s tovrstnimi primeri ukvarjajo le nekateri detektivi, ostali pa delajo za podjetja. V Detektivsko-varnostni agenciji, eni največjih agencij pri nas, najpogosteje preiskujejo notranje tatvine v podjetjih. Preverjajo pa tudi bolniške odsotnosti, neupravičena izplačila potnih stroškov, iskanje dolžnikov in vinjenost na delovnem mestu. »Podjetja nas med drugim pokličejo, ko sumijo, da je njihov delavec vinjen. Delavce testiramo nenapovedano, alkotest pa pozneje na sodišču velja kot dokaz. Teste alkoholiziranosti opravljamo tudi preventivno. 

V primeru ugotovljene vinjenosti podjetje delavcu izda opomin, ga odpusti, ali pa ga pošlje na zdravljenje,« pojasnjuje detektivka in dodaja, da podjetja pogosto po takšni izkušnji oblikujejo ali posodobijo obstoječi pravilnik o prepovedi dela pod vplivom alkohola in prepovedanih drog na delovnem mestu. »Uživanje različnih drog je namreč tudi zelo pogosto v slovenskih podjetjih,« je zaskrbljena Škrabarjeva, ki prednost pri odkrivanju takšnih in drugačnih nepravilnosti v družbi vidi v tem, da ima njena agencija organizirano intervencijsko ekipo, ki deluje 24 ur na dan 7 dni v tednu in v kriznih situacijah odreagira takoj. 


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save