pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  IZLETI  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
Kaj vajino spolno življenje razkriva o zvezi?
petek, 11.8.2017
         

Strokovnjaki se že vrsto let raziskujejo različne vidike partnerskega odnosa, med drugim tudi spolnega in poskušali ugotoviti, kaj spolni slog razkriva o ljubezenski zvezi. Sta s partnerjem oz. partnerko v postelji strastna, rada eksperimentirata ali pa prisegata na preizkušene položaje in se jih držita kot pijanec plota?

Komplementarna spolnost

  

Za ta način je značilno, da si partnerja brez zadržkov zaupata spolne želje in potrebe ter sta hkrati pripravljena drug drugemu ustreči. Sicer v ospredje vsak najprej postavi sebe in to, kar si v postelji sam želi, a hkrati takšni osebi predstavljata uigrano in dobro dopolnjujočo se spolno celoto. Seks takšnega para je velikokrat nadvse zanimiv in pester, a zelo hitro lahko zdrsne v rutino. Poleg tega se takšna ljubimca zaradi neverjetne uigranosti pogosto začneta eden drugemu zdeti samoumevna. In kaj takšna spolnost pove o vajinem ljubezenskem odnosu? Tako kot v postelji, sta tudi v vsakdanjem življenju odprta in se lahko pogovarjata skorajda o vsem, pripravljena sta si pomagati in si stati ob strani. A tako kot seks, lahko tudi vajin odnos kaj hitro postane samoumeven, rutinski.

Tradicionalna spolnost

  

V vajini postelji prevladuje tradicija, kar pomeni, da so vajini spolni položaji in predigra vedno isti. Vloge med moškim in žensko so v postelji jasno porazdeljene. Moški je tisti, ki si lahko dovoli nekoliko več in ki je lahko nekoliko bolj divji, ženska pa je ''zadolžena'' za intimnost in čustva. Te vloge se iz tradicionalnega posteljnega odnosa prenesejo tudi na vajino vsakdanje razmerje – tudi tukaj so vajine vloge jasno določene in razdeljene, a če potegnemo črto, je vajina zveza predvidljiva in stabilna. Ne doživlja večjih pretresov, vendar pa se lahko hitro zgodi, da zmanjka strasti in intimnosti.

Strastno spolno življenje

  

V vajini postelji ne manjka strasti, ognja in poželenja. Vajine posteljne igrice so vedno nabite s strastjo in čeprav si želita in se trudita, nežno in romantično ljubljenje ni za vaju. Slej ali prej vaju znova popade tako velika strast, da drug z drugega trgata oblačila in sta v tistem trenutku pripravljena pristati na vse. A tako kot je divje vajino spolno življenje, je pogosto divje tudi izven spalnice. V vajinem odnosu je prisotne veliko drame, burnih prepirov in močnih čustev, pozitivnih in negativnih, ki jih nihče od vaju ni zmožen nadzirati. Čeprav je takšna zveza lahko nadvse zabavna, pustolovska in živahna, pa je velikokrat hkrati tudi nestabilna in se znajde na prelomni točki.

Slog sorodnih duš

  

Spolno življenje sorodnih duš zaznamujejo nežnost, predanost in romantičnost. Vajino ljubljene poteka v soju sveč, medtem ko v ozadju igra nežna in počasna glasba. Vajina predigra je umirjena, počasna in na trenutke zasanjana. Tako v postelji kot tudi izven rjuh se oba počutita ljubljeno in zaželeno, v vajinem odnosu ni nobene prisile, dvomov, strahu, strastnih prepirov ali dram. Težava takšne zveze pa je menda v tem, da se takrat, ko enega nekaj moti na drugem, to boji povedati na glas, saj svoje boljše polovice noče prizadeti. Nezadovoljstvo in frustracije zato zadržita zase in jih potisneta v pozabo. A takšno pometanje težav pod preprogo lahko dolgoročno močno škodi zvezi.


24ur.com

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Kaj se z leti dogaja z moškim spolnim organom?
Spremembe penisa so lahko za nekatere neprijetne.
četrtek, 29.6.2017
 
  Svetovalni servis: Spremembe v in na spolovilih
Kako resno je, kadar se pojavijo spremembe?
četrtek, 9.3.2017
 
  Spolnost med starejšimi
Odprto, svobodno, brez zavor in nevulgarno o spolnosti.
sreda, 23.11.2016
 
  Tantrična spolnost
Tantra je že davno pred Freudom, Jungom in biološkim determinizmom prepoznala pomembnost seksualnosti.
sreda, 5.10.2016
 
  Svingerstvo - menjavanje spolnih partnerjev
Zakonski par, ki svingerstvo prakticira že nekaj let je ...
sobota, 10.9.2016
 
 
 
 
Save Save