pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Ikea sporočila novost v zvezi z gradnjo v Ljubljani
četrtek, 23.11.2017
         

Ikea seznanja javnost z novostjo, povezano z gradnjo trgovine v Ljubljani.

Zaključeni so vsi postopki izbire glavnih izvajalcev del za izgradnjo trgovine Ikea v Sloveniji in za izgradnjo pripadajoče potrebne infrastrukture. Iz podjetja so sporočili, da bo objekt v ljubljanskem BTC City-ju gradilo devet izvajalcev.

Podjetje Pomgrad bo glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča, Kolektor Koling bo izvajalec za infrastrukturo in ceste, IMP bo izvajalec elektro inštalacij za trgovino, KM Instalacija bodo poskrbeli za strojne in vodovodne inštalacije, medtem ko bo za dvigala in vertikalni transport zadolženo podjetje Elevatis/Kleeman.

Poleg že omenjenih bodo pri projektu sodelovala tudi podjetja Filbis/Irgo (podjetje, zadolženo za geotermalna dela), Metronik (podjetje za sisteme za avtomatizacijo in nadzor zgradb), Fibernet Solar (podjetje, zadolženo za namestitev sončnih celic) in Boyden (podjetje, zadolženo za upravljanje gradnje in nadzor nad gradbiščem).

Trgovina se bo raztezala na 30.000 kvadratnih metrih. V njej bo 9.000 izdelkov, zaposlili pa bodo okoli 300 ljudi. Naložba je vredna približno 90 milijonov evrov.

Na potezi je MOL

"Zaključek postopka za izvajalce gradbenih del je za nas zelo pomemben trenutek. S tem smo še korak bližje odprtju trgovine IKEA v Sloveniji in približevanju naših cenovno dostopnih pohištvenih izdelkov ljudem v Sloveniji. Z zaključeno izbiro izvajalcev gradbenih del smo v družbi IKEA v tem trenutku v celoti pripravljeni na začetek gradnje," je povedal Vladislav Lalić , regionalni direktor za nepremičnine in razvoj družbe IKEA SEE. Ikea ima pripravljene vse projekte za pridobitev vseh osmih gradbenih dovoljenj. "Tako čakamo le še na pravnomočnost okoljevarstvenega soglasja in izpolnitev memorandumskih zavez s strani MOL. Prepričani smo, da se bodo tudi ti postopki zaključili v najkrajšem možnem času in da bomo lahko kmalu pripeljali našo vizijo "ustvarjanje boljšega življenja za mnoge ljudi" tudi v Slovenijo," je dodal Lalić.


zurnal24.si


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Ajda naj bo na krožniku čim večkrat
Obstaja veliko vrst ajde...
petek, 25.8.2017
 
  Gobe so letos pohitele
Trenutno rastejo predvsem lisičke, poletni gobani in golobice.
četrtek, 20.7.2017
 
  Ukraden ali izgubljen Android
Ne najdete telefona? Androida? Se sliši kot nočna mora? Ukrepajte čimprej!
četrtek, 25.5.2017
 
  Pod mostovi - dokumentarni film o revščini v Sloveniji
Najboljša rešitev za izhod iz revščine je delo, možnost ...
torek, 17.1.2017
 
 
 
 


 
Save Save