pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
Doma narejeni novoletni okraski
nedelja, 3.12.2017
         
Nove, bleščeče krogle niso več "v modi". Zdaj jih lahko naredite sami in se pohvalite z unikatno novoletno okrasitvijo.

Če želite slediti trendu »narejeno doma«, lahko svoj dom v času praznikov okrasite z domiselnimi in preprostimi dekoracijami, ki bodo unikatne. Namesto nakupovanja plastičnih krogel za novoletno smrečico, lahko v družbi vaših otrok ustvarite okraske, ki bodo okolju prijazni, cenejši in hkrati bolj osebni.

Sani iz palčk za sladoledne lučkeS sanmi iz palčk za sladoledne lučke (ki jih lahko kupite tukaj ali pa shranite, ko se otroci posladkajo z lučkami) boste svojo novoletno smrečico spremenili v majhen zimski raj. Vse kar potrebujete za izdelavo so palčke, barve in lepilo. Za lažjo predstavo, kako narediti prikupne sani, poglejte spodnji video.

Zlati korneti

Iz tršega papirja (lahko barvnega ali pa ga pobarvate sami) zvijete stožce in jih zalepite. Zgornji rob lahko oblepite s trakom za zavijanje daril in dodate vrvico, s katero boste stožce (ali kornete) obesili na smreko. Stožce lahko napolnite z različnimi sladkarijami.

Origami: papirnata pticaNa veje lahko položite več drobnih belih papirnatih ptic in svoji novoletni smrečici dodate pridih »živega«. Kako na preprost način narediti ptice, si poglejte v naslednjem videu:

Spomini

Ker so božični in novoletni prazniki usmerjeni v družino, lahko z barvnim tiskalnikom ali pa tiskalnikom za fotografije natisnete nekaj vaših najljubših družinskih spominov ujetih v objektiv. (Opomba: natisnite manjše fotografije, da jih boste lahko obesili na vejice). Namesto okvirja jih oblepite s trakom za zavijanje daril, dodajte vrvico za obešanje in sem ter tja na kakšno fotografijo nalepite še rdečo pentljico.

Piškoti in bomboniSpecite ali kupite piškote, ki imajo v sredini luknjo. Nato vzemite vrvico za zavijanje daril in iz piškotov naredite slastne okraske za novoletno smreko. Zabavne in sladke okraske lahko naredite tudi iz bombonov:

Božičkov klobuk

V papirnici ali trgovini z umetniškim materialom poiščite kose filca (za Božičkov klobuk boste potrebovali rdečega in belega), kraguljčke in lepilo. Iz rdečega filca izdelate stožce, rob pa oblepite z belim trakcem iz filca, na konico pa prilepite bel krogec, prav tako iz belega filca. Rob lahko okrasite z bleščicami. Ne pozabite še na vrvico, s katero boste klobuke obesili na smrečico. Na vrh lahko dodate še kraguljček.

Papir, pa bo mirOkraske za smrečico lahko izdelate tudi iz papirja: če imate pri hiši stare notne pole, jih lahko obrežete v obliki zvezde, ki jo nato prilepite na valovito lepenko. Dodajte rdečo vrvico in kakšno manjšo pentljo na sredino zvezde ter obesite na vejo.

Vir: deloindom


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save
Anketa
Kaj naredite z ostanki hrane?
  Zavržem jih.
  Pojem jih kasneje.
  Iz njih pripravim novo jed.
  Obroke načrtujem tako, da hrana ne ostaja.
  Z njimi nahranim živali.
   
Št. glasov 11