pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Seniorski generaciji prepeval Lado Leskovar
nedelja, 8.7.2018
         
Lado Leskovar je leta 1988 postal slovenski ambasador UNICEF-a, a se mu je odrekel tedaj, ko je na listi Desus-a kandidiral za poslanca. Vemo pa tudi, da so ga leta 2015 za ambasadorja doma proglasili v Domu pod Gorco v Mariboru, kajti resnično iz srca prepeva za generacijo poslušalstva v tretjem in četrtem življenjskem obdobju. In nič drugače ni bilo tudi na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kjer je nastopil v samem začetku letošnjega sedmega meseca.

Na DOSOR-jevi poletni terasi

Lado Leskovar na DOSOR-jevem poletnem odru

Ob svoji letošnji desetletnici namreč DOSOR pripravlja na poletnem odru v okviru zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica« nastope številnih slovenskih glasbenih legend. Po nastopu Helene Blagne, ki je prepevala 11. junija, je v ponedeljek, 2. julija ob 18.30, na poletnem odru DOSOR-ja nastopil legendarni šansonjer Lado Leskovar. Zapel je zmagovalno pesem z festivala zabavne glasbe v Opatiji »Potraži me u predgrađu«, kot tudi znameniti šanson »Natalie«, pa priljubljene slovenske popevčice, kot sta »Zemlja pleše« in »Zakaj«.

Ob zaključku koncerta v DOSOR-ju

Številno občinstvo je ob znanih melodijah oziroma pesmih prepevalo skupaj z njim. Na odru se je ob petju Lado Leskovar razdajal, veliko pa tudi povedal iz svojega osebnega življenja ter doživljajih na pevskih odrih, v gledališču ter o svojem sodelovanju v številnih filmih. Začel je že v otroških letih, s prvim slovenskim mladinskim filmom »Kekec«, ki so ga še v črno-beli tehniki posneli na Gorenjskem, v okolici Gozd Martuljka. V svoji dolgoletni pevski karieri pa je kot pevec zabavne glasbe posnel preko 300 popevk in šansonov. Prvo pevsko nagrado je prejel leta 1963 na Slovenski popevki na Bledu, kot tudi pozneje na številnih glasbenih festivalih po nekdanji skupni državi SFR Jugoslaviji ter leta 1967 s pesmijo »Vse rože sveta« zastopal SFR Jugoslavijo na pesmi Evrovizije na Dunaju.

AVTOR: Filip Matko Ficko

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Seniorji zaplesali na terasi
Tradicionalno druženje v Radencih preselili na prosto.
sreda, 4.7.2018
 
  Literati sezono zaključili s posebno torto
Vtisi z zadnjega srečanja literarnega krožka.
sobota, 7.7.2018
 
  Vrti se, veselo vrti DOSOR-jeva Vetrnica
Poletne zabave ob 10. obletnici Doma starejših občanov Radenci.
četrtek, 5.7.2018
 
 
 
 


 
Save Save