pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
15 metrov nad tlemi bo 5 nogometnih igrišč
sreda, 20.6.2018
         

V novi stanovanjski soseski bodo od poletja 2019 Dunajčani žogo brcali na strehi parkirne hiše s pogledom na jezero. Tik ob zadnji postaji podzemne železnice U2 na severovzhodnem delu mesta Dunaj namreč nastaja pravi raj za nogometne navdušence. Na strehi parkirne hiše za 440 vozil nastaja pet nogometnih igrišč z umetno travo, od katerih bodo štiri namenjena ekipama s po petimi igralci, eno igrišče pa ekipama s po štirimi igralci. Skupna površina igrišč za mali nogomet bo znašala 2.100 kvadratnih metrov, poleg tega pa bodo na voljo še slačilnice, prhe in gostinski lokal. S 15 metrov višine bodo imeli igralci pogled na umetno jezero. Skrb, da bi žoge padale s strehe stavbe, je odveč, saj bodo igrišča obdana z mrežo. 


Nogometna igrišča so v nastajajoči stanovanjski soseski Aspern Seestadt začeli graditi maja letos, končana pa naj bi bila do naslednjega poletja. Takrat bodo v kleti parkirne hiše odprli tudi trampolin park na 3.000 kvadratnih metrih površine.
 
Nova mestna soseska je eden največjih gradbenih projektov v Evropi, kjer bo živelo in delalo 20.000 ljudi. V načrtu te investicije je gradnja skupno 10.500 ugodnih najemniških stanovanj, zgrajenih v skladu z visokimi ekološkimi standardi. Poleg navadnih stanovanj bodo na voljo tudi t.i. generacijska in oskrbovana stanovanja, študentski domovi ter stanovanjske skupnosti. Poleg tega bo v soseski prostor za pisarne, trgovska in storitvena podjetja ter raziskovalne in razvojne ustanove ter izobraževalni kampus. 240 hektarov velika soseska bo v treh fazah nastajala do leta 2028.


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save