pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
11 navad srečnih parov pred spanjem
nedelja, 8.10.2017
         

Zelo pomembno je, kaj počneta s partnerjem pred spanjem. Preživita čas vsak po svoje ali ga namenita drug drugemu? Psihologi navajajo, kaj počnejo srečni pari, preden utonejo v spanec.

Ugasnite mobilni telefon in ga umaknite v drugo sobo.

Družbena omrežja vplivajo na to, koliko hormona sreče se sprošča pri vas, vse to pa vpliva na čustveno povezanost in intimnost s partnerjem. Psihoterapevtka Carol Carey priporoča, da mobilni telefon ugasnete in pospravite že ob 21. uri zvečer.

Ne govorite o službi.

  

Poskušajte pozabiti na službene obveznosti in ne odgovarjajte na elektronska pisma v postelji. Takrat je čas, da se posvetita drug drugemu in popolnoma spočijeta, da bosta kos jutrišnjim izzivom. Poklepetajta, ampak izognita se temam, kot sta služba in finančne težave, skratka pozabita na teme, ki bi vam povzročale skrbi.

Pojdite v posteljo, ko gre vaš partner.

Mnogi pari se čez teden ne vidijo veliko in ne odidejo v posteljo hkrati. Psiholog Curt Smith priporoča, da si skupaj skrtačita zobe in gresta skupaj v posteljo. To bo poskrbelo za toplino in intimnost vašega odnosa.

Sledite rutini.

Vsak dan pred spanjem počnite eno in isto, tako boste svojemu telesu sporočili, da se odpravljate spat. Če boste sledili enaki rutini skupaj s partnerjem, bosta veliko naredila za zaupanje in intimnost.

Imejte iskren pogovor.

Pokažite zanimanje za partnerjeva čustva. Ni nujno, da takoj najdete rešitev za vse težave, včasih je dovolj le izražanje podpore. Psiholog Ryan Howes priporoča, da nekaj minut pred spanjem izražate pozitivna čustva, naklonjenost partnerju. Tako boste dan zaključili pozitivno in se boste počutili več kot odlično. Poskušajte pozabiti, kaj se je zgodilo čez dan in pustite težave postrani, pred vrati spalnice. Povejte na glas: ''Rad te imam! Rada te imam!'' Pomembno je, da ste pri tem resni in da to govorite iz srca.

Ne prepirajte se.

Curt Smith odsvetuje vroče prepire in debate tik pred spanjem. Prepiranje pred odhodom v posteljo ne bo rešilo težav. Dejansko boste zaradi tega težje zaspali in bili depresivni ves naslednji dan.

V spalnici naj ne bodo otroci.

  

Psiholog Michael Viner-Davis trdi, da so v vaši postelji lahko otroci le, če imajo nočno moro, drugače mora spalnica pripadati le staršem, da lahko ohranijo intimnost.

Ne delite postelje s hišnimi ljubljenčki.

Po poročanju univerze iz Kansasa 63 odstotkov ljudi, ki spijo s hišnim ljubljenčkom, ne spijo dovolj. Mogoče vaš ljubljenček ne spi celo noč in tako vas lahko prebudi.

Ne pijte in ne kadite pred spanjem.   

Kozarček vina pred spanjem spada med romantiko, toda prebavljanje  alkohola je daljši proces, zato bo vaš spanec krajši. Zaradi tega boste utrujeni, nemirni in vzkipljivi zjutraj, ko vstanete. Prav tako alkohol povzroča smrčanje, cigarete pa nespečnost.

Masirajte drug drugega.

Strokovnjaki za spanje so potrdili, da nežna svetloba in masaža pred spanjem povečata kakovost spanca, zmanjšata nemirnost in povežeta par še močneje.

Poljubljajte in objemajte se.

Ne pozabite na poljubljanje in 'cartanje' pred spanjem vsaj nekaj minut takrat, ko ste že v postelji. To je zelo sproščujoče in spodbuja nastanek pozitivnih čustev. Psihologi so prepričani: če se objemate pred spanjem, vaša zveza ni v težavah.


24ur.com


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Nova partnerska zveza
Nova partnerska zveza v tretjem življenjskem obdobju.
četrtek, 15.9.2016
 
  Svingerstvo - menjavanje spolnih partnerjev
Zakonski par, ki svingerstvo prakticira že nekaj let je ...
sobota, 10.9.2016
 
  Svetovalni servis: Komunikacija med partnerjema
Partnerstvo je garanje, ki pa je brez dobre komunikacije obsojeno na propad.
sobota, 3.9.2016
 
  Partnerski odnosi - nasveti
V partnerskih odnosih se zaradi različnih dejavnikov ustvarijo napetosti in konflikti. Iskrena komunikacija ...
sreda, 10.6.2015
 
  Kako pomembna je starostna razlika med partnerjema?
Ko je moški od svoje partnerke starejši 20, 30, celo 40 let.
ponedeljek, 2.6.2014
 
 
 
 


 
Save Save
Anketa
Kaj naredite z ostanki hrane?
  Zavržem jih.
  Pojem jih kasneje.
  Iz njih pripravim novo jed.
  Obroke načrtujem tako, da hrana ne ostaja.
  Z njimi nahranim živali.
   
Št. glasov 51