pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
11 nasvetov za nakup daril za male in velike
petek, 8.12.2017
         


Vselej, ko se približujejo prazniki, naj bo to rojstni dan ali božič, ostanemo brez idej za unikatna in izvirna darila.

Če ste naveličani tega, da iz leta v leto podarjate enake stvari, in če vas zanimajo unikatna praznična darila, potem je čas, da preizkusite naše ideje za edinstvena darila.

1. Število daril – odvisno od otrokove starosti

Najbolje bo, če število daril omejite glede na starost. Ko bo otrok star 10 let, na tej točki nekoliko bolj omejite število daril. Otroci se namreč hitro navdušijo, a to navdušenje je lahko zelo kratkotrajno. To preprosto pravilo vam bo pomagalo tudi pri tem, da se bratje in sestre ne bodo pritoževali nad tem, da je nekdo dobil več daril kot drug.

2. Darila za male in velike

Če želite podariti nekaj, kar ne bo po enem dnevu obležalo med kupom igrač, in hkrati nekaj, kar bodo otroci cenili in občudovali, jim podarite personalizirano otroško knjigo. Otroci bodo navdušeni nad branjem knjige, katere platnice krasi njihovo ime, in si jo bodo zapomnili še leta in leta.

3. Spomnite se na bližnje in daljne prijatelje

Tudi doma narejena voščilnica je lahko lepa pozornost za bližnje in daljne sorodnike in prijatelje.

4. Darilni kompleti


V knjigarnah in trgovinah lahko najdete darilne komplete Zvezdar in podobne, ki ponujajo različne izkušnje na področju kulinarike, wellnesa, aktivnosti in še marsikje, obdarovanec pa si sam izbere svojo izkušnjo.

5. Mami, koliko dobrih mož je?

Tudi pri nas že nekaj let obdarujejo kar trije dobri možje: Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Odločitev, kdo bo obdaroval otroke v vaši družini, je seveda vaša. Ko pa Miklavž prinese darilo doma, pri babici, v vrtcu/šoli in potem še naslednji dan na ulični predstavi, celotna podoba dobrega moža začne izgubljati pravi smisel. Torej, koliko dobrih mož zares obstaja pri vas doma?

6. Kupite darilne kartice

Če nimamo posebnih idej za darilo, je ena od možnosti tudi darilna kartica, ki je primerna za otroke vseh starosti. Z darilno kartico lahko otrok ali starš kupi, kar si želi, in se obenem uči upravljati denar.

7. Podarite jim izkušnjo

Namesto polnjenja otrokove sobe z vedno novimi igračami raje podarite otroku darilo v obliki izkušnje. Peljite jih v njihov najljubši tematsko obar- van park, na koncert njihove najljubše skupine, v kino ali pa kar na mini potovanje. Kakovostno preživljanje prostega časa z otroki je samo po sebi čudovito darilo. Skupaj boste ustvarili spomine, ki si jih boste zapomnili za vedno. Precej dlje kot katerokoli igračo.

8. Izdelajte sami


Babice, dedki, tete in strici bodo navdušeni, če se boste izdelave darila skupaj z otrokom lotili kar sami. Podarite unikatno ploščico za vhodna vrata, navodila za izdelavo najdete na strani rubirudi.com.

9. Predlagajte zamenjavo

Otroku ponudite priložnost, da nekaj svojih igrač podari naprej drugim otrokom, ki med prazniki niso dobili veliko daril (ali pa sploh nobenega!). To je pravi način in trenutek, da otroke naučimo o darovanju tistim, ki si tega ne morejo privoščiti. V Sloveniji obstaja projekt Božiček za en dan, kjer izberete otroka in posebej zanj pripravite božično darilo. Darilo lahko pripravite in zavijete skupaj s svojim otrokom.

10. Ustvarjalne igrače

Nekaj, kar se vse bolj vrača v modo, so zagotovo igrače, ki spodbu- jajo ustvarjalnost naših otrok. Otroci imajo to zelo radi, saj jim s tem dajemo možnost, da pokažejo svojo kreativnost in iznajdljivost. Ta darila omogočajo tudi to, da otroci ustvarijo svoje lastne izdelke, ki imajo prav zato veliko večjo vrednost kot katerakoli druga igrača. Med takšne igrače uvrščamo (otroške) pečice, blagajno, pekarno, set za ustvarjanje zapestnic ali ogrlic, ipd. Veliko očetov in dedkov pa se kar samih loti izdelave otroške kuhinje, pekarne, šotora ... To je lahko tudi druženje in skupni projekt!

11. In še najbolj pomemben nasvet!

Uživajte v ustvarjanju, iskanju idej in obdarovanju. Naj vaša darila prihajajo od srca, pa naj bo to voščilnica ali ročno sešit pulover.


revija-liza.si

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSave

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  SILA Bazar je spet navdušil
Pester nabor unikatnih izdelkov s pridihom mnogih kultur.
torek, 6.12.2016
 
  Otvoritev prenovljenih operacijskih dvoran
na Kliničnem oddelku za travmatologijo UKV Ljubljana.
petek, 18.12.2015
 
  Najboljši klicni center IZI mobil
Zelo odzivni, prijazni in strokovni.
četrtek, 15.9.2016
 
  To morate vedeti, preden se odpravite na tek v naravo
Izberite pot, ki jo poznate.
sreda, 18.10.2017
 
  Poklic svetovalec - kariera tretjega življenjskega obdobja
Zadovoljni so vsi; upokojenci, delavci in podjetje.
torek, 15.1.2008
 
  Video - rešitev prvega čilskega rudarja
Oglejte si video rešitve prvega cilskega rudarja...
sreda, 13.10.2010
 
  Posvojenci - skozi pekel do sreče
Kako so trije otroci iz Ukrajine našli srečo in dom v dolenjskem Podgradu ...
torek, 29.5.2012
 
 
 
 


 
Save Save