pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Toplina jesenskih barv
petek, 7.10.2016
         


Začetek novega letnega časa je tudi čas za spremembo dekoracije doma. Jesen nas navdihuje s svojimi barvami in plodovi, zato jih vnesite tudi v dom, da ustvarite poseben vizualni učinek.

Jesen kot navdih za urejanje bivalnih prostorov na prvo mesto postavlja privlačne barve in naravne materiale. Uporabite lahko pridelke iz narave in vašega vrta, na primer, okrasne buče in storže, s katerimi okrasite dnevno sobo ali jedilnico.

Široka jesenska barvna paleta
Jesenska barvna paleta je precej široka, saj sega od temno zelene, rumene, oker, oranžne in rdeče pa vse do zlatorjave. Osnovna značilnost jesenskih barv je vsekakor toplina, ki jo prinesejo tudi v notranjost doma. Glede na to, da temperature zunaj počasi padajo, pa so topli interjerji čedalje privlačnejši.

Zlato rumena kot vodilna nit dnevne sobe
Rumena je ena prevladujočih jesenskih barv, ki jo najdemo tudi v naravi. Uporabite jo kot osnovno barvo dekoracije in opreme: izberete lahko sedežno garnituro v rumeni barvi ali pa okrasne elemente, kot so blazine, zavese in preproge. Rumena naj bo v kontrastu z drugim pohištvom in talnimi oblogami, ki naj bodo temnejših barv, da dosežete dinamičen vizualni učinek. Če želite bolj umirjene barve v svoji dnevni sobi, pa izberite različne nežne kremne odtenke, ki jih kombinirajte z lesom.Jedilnica in kuhinja v oranžnih tonih

Jedilnica in kuhinja sta izredno pomemben del naših domov, zato posvetite posebno pozornost izboru dekorativnih predmetov in barv. Ne oklevajte in v prostora vnesite les, zlate in oranžne tone, okrasne posode z jesenskimi plodovi in podobno. Zlate so lahko tudi podrobnosti na oblazinjenih stolih zraven jedilne mize ali del dekoracije na mizi oziroma kuhinjskem pultu. Odgrnite tudi zavese, da se vam odpre razgled na peste barve v okolici.

Pomirjujoče ozračje v spalnici
Za čim bolj sproščujoče vzdušje v spalnici izberite pomirjujoče barvne tone. Poleg standardnih odtenkov pridušeno rumene in rjave uporabite bronaste za popestritev okrasnih blazin, posteljnine ali zaves. Privlačen videz dosežete še s talnimi in namiznimi svetilkami ter poudarjenim vzglavjem.


Vir: Dnevnik, Foto: spletBodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na RAZVEDRILO

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Seniorski mavrični odtenki jeseni
Dvajseterica likovnic in likovnikov razstavlja v razstavnem prostoru Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.
ponedeljek, 3.10.2016
 
  S prihodom jeseni ponovna srečanja
Obujali so spomine na poletne dni.
ponedeljek, 12.9.2016
 
  Jesensko gnojenje na vrtu
Kakšno gnojilo priporočajo strokovnjaki, kdaj in kolikšen del vrta pognojiti, kakšna je prava količina gnojila?
četrtek, 5.11.2015
 
 
 
 
Save Save