pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Lepotni nasveti za uporabo kokosovega olja - II.
 
           1. Kokosovo olje v domačem milu je odlično za vlaženje in mehčanje kože na rokah. To omogočajo maščobne kisline, ki so naravno prisotne v kokosovi maščobi. Poiščite na spletu recept za domače milo in kot osnovo uporabite kombinacijo kokosovega in olivnega olja. Dodatek sivke bo dal milu prav prijetno aromo.

  2. Balzam ali piling za telo. Če pripravljate balzam za telo, strokovnjaki priporočajo, da ga mešate s shea maslom. Če zmešamo kokosovo olje s sladkorjem ali soljo, pa dobimo neverjetno dober piling za telo. Odličen je predvsem za uporabo pilinga na stopalih zaradi naravnih antiglivičnih lastnosti.

  3. Masaža telesa. Kokosovo olje nima takojšnega učinka absorpcije v kožo, zato je mazalni učinek kokosovega olja daljši kot pri drugih oljih. Maserji v toplih krajih pri masaži večinoma uporabljajo kokosovo olje. V poletnem času pa je odlično, če ga kombinirate s kakavovim maslom, predvsem kot naravno zaščito pred soncem.

  4. Pripomoček pri britju dlačic na nogah. Kokosovo olje je precej mastno, zato velja za te namene previdnost, raje ga mešajte z naravnim milom ali drugim naravnim sredstvom, ki se uporablja pri britju. Bolj ga priporočamo za nego kože po britju, saj noge navlaži in nahrani povhrnjico.

  5. Naravna zaščita pred soncem. Kokosovo olje vedno uporabite v kombinaciji s kakavovim maslom, ki ima močnejše učinke in boljšo SPF zaščito. Kadar imate čas (ko ste doma), ga zmešajte s spirulino v prahu in ga uporabite kot masko za obraz preden greste na sonce. Po 20 minutni uporabi, jo nežno odstranite z obraza.

  6. Preprečevanje strij. Kokosovo olje sicer ne bo odpravilo strij in nima vpliva na elastičnost kože, je pa odlično za preventivo. Z redno uporabo kokosovega olja skrbite za vlažnost kože in tako ohranjate kožo prožno in mehko.

Vir, foto: mojezdravje.net

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na MOJE ZDRAVJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Lepotni nasveti za uporabo kokosovega olja - I.
Kokosovo olje lahko uporabimo v številne namene.
četrtek, 8.3.2018
 
  Bananina maska za poškodovane lase
Lasje so kljub mili zimi izpostavljeni slabšim vplivom iz okolja.
nedelja, 7.2.2016
 
  Maska proti gubam
Za napeto in prekrvavljeno kožo v zimskih dneh.
torek, 16.1.2018
 
  Naravna kozmetika proti suhi koži
Domači recept za pripravo univerzalne kreme za suhe roke in ustnice, ki pokajo.
sreda, 22.1.2014
 
 
 
 


 
Save Save