pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
Z razstrupljanjem do boljše prebave in lahkotnejšega počutja
torek, 31.1.2017
         

Imate težave s počasno presnovo, pogostimi glavoboli, težave s kožo? Se počutite brez energije in ste preobremenjeni s črnimi mislimi? Čas je, da v svoje življenje uvedete spremembe. Da očistite svoje telo, se razbremenite ter se navadite na redno, vsakodnevno gibanje. Kako? Prepustite se strokovnjakom v Termah Šmarješke Toplice, navdušeni boste nad rezultati. 
 
Že med programom VitaDetox začutimo povečanje energije, po njem pa je občutek še intenzivnejši. 

Razstrupljanja telesa se je treba lotiti "po pravilih"

Vsak se namreč na razstrupljevalno prehrano in terapije odziva drugače, zato je pomembno upoštevati zdravstveno stanje in spremljati počutje. V Termah Šmarješke Toplice razstrupljanje nadzoruje skupina strokovnjakov, ki jo sestavljajo zdravnik (specialist kardiolog), prehranska svetovalka in športni trenerji.

Razstrupljanje v večini primerov poteka s postenjem – torej z uživanjem tekoče hrane (sveže stisnjenih zelenjavnih in sadnih sokov, bistre juhe, sirotke). Pri starejših gostih in tistih, ki imajo določene zdravstvene težave, pa se strokovnjaki pogosto odločijo za prilagojeno, kombinirano prehrano. Za vsakega gosta na programu VitaDetox prehrano namreč pripravljajo posebej, in sicer 5 obrokov dnevno.

Prehrano je treba prilagoditi tudi tistim, ki bi poleg razstrupljanja želeli tudi shujšati. V tem primeru se strokovnjaki v pogovoru z gostom odločijo za kombinacijo dveh programov: VitaDetox in SlimFit.
 
Med postenjem je pomembno, da sokov ne spijemo, temveč "pojemo" z žlico, v miru in sede, saj tako v telo vnesemo potrebne prebavne encime, ki se nahajajo v slini. Učinek je tudi psihološki, saj imamo tako občutek, da dejansko jemo.

Po razstrupljanju v Termah Šmarješke Toplice je marsikaj lažje:

 • uredi se prebava in zmanjša občutek napihnjenosti,
 • postenje nas pomladi in osveži - izgled in počutje sta boljša,
 • telo izloči toksine in druge odvečne snovi;
 • spodbudijo se procesi samozdravljenja telesa;
 • okrepimo imunski sistem in zdravje se izboljša;
 • s kombinacijo VitaDetoxa in SlimFita shujšamo in zmanjšamo maščobne obloge, 
 • po postenju bolje izkoristimo hranila, ki smo jih vnesli s hrano;
 • izostrijo se čutila, najbolj okus in voh:
 • več energije, po njem se počutimo močnejše;
 • ko vidimo, kaj zmoremo, postanemo bolj samozavestni;
 • povečajo se naše mentalne in fizične zmožnosti;
 • vzljubimo vsakodnevno gibanje in bolj zdravo prehrano;
 • pomaga nam premagati odvisnosti od kave, alkohola, cigaret, zdravil, sladkarij, mastne hrane …

Post za skladnejše življenje in zdravo telo

V Šmarjeških Toplicah poudarjajo, da je tudi um tisti, ki ga bomo med postenjem očistili in okrepili. Pomembno je, da se na post pripravimo že pred prihodom na program, se umirimo in si rečemo: "Hočem in zmorem!"
 
Janja Strašek, strokovnjakinja za prehrano, vsakemu gostu posebej pripravi prehranjevalni program.

Zato priporočajo, da popolnoma sledimo njihovemu programu, ki poudarja tri pomembne ravni uspešnega razstrupljanja: prehrana, gibanje in nega telesa.

Petra: »Počutila sem se slabo, brez energije in volje. Vsa ta leta, ko zase nisem naredila nič … Bala sem se, da bom zbolela. Po 7-dnevnem VitaDetoxu v Termah Šmarješke Toplice pa se počutim kot prerojena.«

Pod drobnogledom zdravnika ...

Preden boste začeli s terapijami, vas bo pregledal specialist kardiolog. Pogovorila se bosta o  navadah in razvadah ter zdravstvenih težavah. Na podlagi EKG in obremenitvenega testiranja zmogljivosti srca (ergometrije) bo preveril zdravstveno stanje srca in žilja ter ugotovil, v kakšnem kondicijskem stanju ste. Športni trener bo izmeril, koliko maščobnega in mišičnega tkiva imate v telesu in na katerem delu telesa je razmerje neustrezno. Na podlagi meritev, izvidov in ciljev, ki jih imate, bodo določili, katere telesne aktivnosti in kakšno intenzivnost boste med programom izvajali.
 
Zdravnik prilagodi terapije, prehrano in športne aktivnosti na vaše zdravstveno stanje. Zato v Terme Šmarješke Toplice na razstrupljanje in hujšanje prihajajo tudi tisti, ki zaradi bolezni ali drugih težav sicer odlašajo s spremembo življenjskega sloga.
 
Sadni in zelenjavni sokovi kar po žlici

V Šmarjeških Toplicah izvajajo postenje z bistrimi sokovi, ki povečujejo sposobnost izločanja, hkrati pa telo oskrbijo s potrebnimi vitamini in minerali. Za razliko od postenja z vodo tako naše telo ni oslabelo, temveč se z lahkoto lotimo lažjih aktivnosti in kmalu čutimo povečanje energije, zato tudi lažje vztrajamo. Pomembno je, da sokov ne spijemo, temveč "pojemo" z žlico, saj tako v telo vnesemo potrebne prebavne encime, ki se nahajajo v slini. Skrivnost je tudi psihološka, saj imamo tako občutek, da dejansko jemo.


Primer prehrane VitaDetox v Termah Šmarješke Toplice:

 • dva sadna sokova za zajtrk,
 • juha z mletimi lanenimi semeni in dva sadno-zelenjavna sokova za kosilo ter
 • juha in dva zelenjavna sokova za večerjo.
Za dopoldansko in popoldansko malico oz. vmesne obroke sta na razpolago limonada z medom in voda z magnezijem. Za tiste, ki želijo z beljakovinami nahraniti mišice, sta na izbiro še doma narejena sirotka in pomarančni sok.

Prehod s trde na tekočo prehrano je postopen in traja nekaj dni, prav toliko pa traja tudi ponoven prehod s tekoče na trdo prehrano. Zato svetujemo, da rezervirate najmanj 7-dnevni program VitaDetox. V kolikor se odločite za krajšega, npr. 5 dnevnega, se lahko na tekočo prehrano prilagodite že doma. V tem primeru vam prehranska svetovalka na dom pošlje navodila.


Erika: »Začetne skrbi, da bom lačna, so hitro izginile. Lakote resnično ni čutiti. Ko se zaveš, kako močno in sposobno je tvoje telo, se v svoji koži počutiš zares odlično. Energija in samozavest pa kar rasteta.«

Namesto jutranje kave vas prebudi zabavna vadba

Ob postenju je pomembno, da ste telesno aktivni. Tako izgubljate maščobne obloge, izločate strupe s potenjem, pospešujete srčni utrip in premagate morebitni glavobol, pa tudi lažje vztrajate, saj telesna vadba dviguje razpoloženje.
 
Za dobro razpoloženje in pospeševanje izločanja strupov in maščob so na programu raznolike in zabavne vadbe v telovadnici, na prostem in v termalni vodi.   

Morda boste ob zajtrku pogrešali kavo, a ne dolgo. Dopoldan bo minil pestro in zabavno – ob kardiokros vadbi, raztezanju, pilatesu in vodni aerobiki. Intenzivnost in izbor vadbe sta prilagojena vsakemu posamezniku. 

Vsak dan se boste odpravili tudi v naravo, na nordijsko hojo. To je vadba in sprostitev obenem, saj sonce spravlja v smeh in dobro voljo, uživali pa boste tudi v čudoviti naravi, ki obdaja Terme Šmarješke Toplice.

Vsak dan boste z zadovoljstvom opazovali, kako napredujete.  

Za nagrado pa zasluženo razvajanje

Po aktivnem dopoldnevu sledijo terapije oziroma nege telesa. Telo je od vadbe že dobro ogreto, zato je učinek terapij toliko boljši. Terapije umirijo, sprostijo in regenerirajo, najpomembnejša njihova naloga pa je, da pospešijo odvajanje strupenih snovi iz telesa.

Piling telesa očisti kožne pore in pripravi telo na nadaljnje terapije: klasično masažo celotnega telesa, masažno kopel za razstrupljanje z magnezijevo soljo, fango oblogo jeter in limfno drenažo. Nič napornega, le nežno, čudovito razvajanje.
 
Po terapijah se boste počutili popolnoma prerojene.

Če so ob tebi srčni ljudje, zmoreš vse, kar si zadaš

Še nekaj je, kar izkušnjo postenja v Šmarjeških Toplicah naredi zares posebno. Tam se namreč zavedajo, da je pomembno tudi pozitivno in spodbudno okolje, ki motivira tudi najbolj skeptične. Osebje poleg strokovnosti odlikuje tudi poseben čut za ljudi in njihove potrebe, zato vsakega gosta vzpodbujajo na svoj način. Nevsiljivo, a srčno in učinkovito. To velja tako za zdravnike, prehranske svetovalce, trenerje in terapevte, kot tudi za osebje v restavraciji.

Gostje, ki se udeležijo programov razstrupljanja (VitaDetox) in hujšanja (SlimFit), imajo skupno restavracijo, ločeno od drugih, da jih ne moti hotelska hrana, medtem pa si lahko izmenjajo izkušnje. Goste družijo enaki cilji in želje, zato se med njimi pogosto stke zavezništvo in se medsebojno vzpodbujajo.
 
Nordijska hoja v naravi pomirja in napolni telo s hormoni sreče.

Nepričakovane spremembe v glavi

Ko se odločite za razstrupljanje, morda ne boste pričakovali še ene pozitivne spremembe. Gostje omenjajo, da že med postom, še bolj pa po njem, nekatere prej »življenjsko pomembne« stvari postanejo veliko manj pomembne. Problemi in težave izgubijo svojo ostrino. Zazdi se jim smešno, s čim so si prej vsakodnevno oteževali življenje. Po nepotrebnem.

Odločite se za Vitadetox. Očiščeni vseh vrst nesnag, obogateni z novimi spoznanji in ponosni nase boste odhajali s svojevrstnega oddiha v Termah Šmarješke Toplice. Z željo po šeeee! 

Več o programu razstrupljanja VitaDetox v Termah Šmarješke Toplice si preberite tukaj.


Informacije in rezervacija

Terme Šmarješke Toplice

T: 08 20 50 310 l E: booking@terme-krka.si l www.terme-krka.si


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na PONUDBA ZDRAVILIŠČ

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Oddih v enem najlepših kotičkov Slovenije
Lepih krajev je v Sloveniji veliko, med tistimi najlepšimi pa je prav gotovo tudi Otočec.
torek, 27.9.2016
 
  Smeh je naravno zdravilo
Veliko smeha med oddihom v Šmarjeških Toplicah
petek, 6.1.2017
 
  Punce, gremo me po svoje
Vezi prijateljstva lahko trajajo vse življenje in nam pomenijo oporo in zavetje. Zato je treba prijateljstvo negovati.
petek, 6.1.2017
 
  Zelenje in spokojnost – prava zdravilna oaza
V Terme Šmarješke Toplice!
sreda, 6.7.2016
 
  Dolina, kot ustvarjena za uživanje
Terme Dolenjske Toplice vabijo!
sreda, 15.6.2016
 
  V Terme, proč od enoličnega vsakdana
Neprecenljiv je čas, ki ga namenimo sebi, svojemu zdravju in boljšemu počutju.
torek, 17.5.2016
 
  Poznate recept za dobro počutje spomladi?
V Krkinih termah so na receptu narava, plavanje, lažja prehrana in smeh, mnogo smeha :) ...
sreda, 13.4.2016
 
 
 
 


 
Save Save