pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
 
Terme Lendava: Dobra volja je pol zdravja!
petek, 16.6.2017
         

Ko se v neskončni širini neba nad Lendavskimi goricami izgubijo skrbi, prično ure tiktakati počasneje. In ko se z upočasnjenim ritmom uglasijo misli, prične telo črpati blagodejno energijo, s katero je radodarna narava oplemenitila zeleno okolico Term Lendava. Za vaše zdravje bo poskrbela zdravilna parafinska termalna voda, ki učinkovito blaži revmatske tegobe, za odlično počutje sprehodi v naravi, za dobro voljo, ki vas bo spremljala še dolgo po odhodu domov, pa prijazni gostitelji!Dan odprtih vrat v Termah Lendava: Zabaven in dobrodelen skok v poletje!

Terme Lendava v petek, 23. junija 2017, na široko odpirajo svoja vrata in z že tradicionalnim dogodkom Dan odprtih vrat Term Lendava tudi uradno vstopajo v poletje. Igre na vodi, zabava z maskotami, lokalna kulinarika, predstavitev zdravstvenih dejavnosti in vrsta drugih vodnih in obvodnih aktivnosti bodo zaznamovale tudi uradno odprtje prenovljenega 50-metrskega plavalnega bazena. Dogodek bo dobrodelno obarvan, saj bo družba Sava Turizem d.d. v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota ta dan omogočila brezplačno doživetje v termah 50 otrokom iz družin z manj priložnostmi iz Prekmurja.

»Dan odprtih vrat Term Lendava je dogodek, ki je namenjen predvsem lokalni skupnosti oz. okoliškim prebivalcem. Otrokom, ki bodo takrat praznovali konec šolskega leta, bomo omogočili celodnevno vodno zabavo po simbolični ceni dva evra, prav tako njihovim spremljevalcem in vsem ostalim obiskovalcem. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine iz Murske Sobote bomo gostili in razveselili tudi 50 otrok iz družin z manj priložnostmi,« pravi Helena Sredenšek, izvršna direktorica Term Lendava.Na stojnicah pred hotelom Lipa bodo lokalni razstavljavci že od jutra predstavljali svoje etno in komercialne izdelke. Dopoldne bo namenjeno otrokom iz Vrtca Lendava, ki jih bodo zabavale maskote Sava Hotels & Resorts: veverička Muki iz Zdravilišča Radenci, štrk Viki iz Term 3000 - Moravske Toplice, gusar Edi iz Term Banovci in seveda vitez Miha iz Term Lendava. Popoldne in vse do večera bodo na in ob bazenih potekale zabavne igre.Od 9.00 do 16.00 bodo v prostorih zdravstva potekale različne zdravstvene dejavnosti, ki jih tudi sicer izvajajo v Termah Lendava: merjenje krvnega tlaka, nasveti fizioterapevta ter testiranje gelov Spa Lyndva, izdelanih iz termalne vode, ki izvira v Termah Lendava: Gluscosamine gel lajša občutljivost sklepov, Ice Relax gel pa pomaga pri intenzivnem sproščanju.


Dan odprtih vrat Term Lendava se bo zaključil z nastopom članov HKD Pomurje in ob 19.30 nadaljeval s hotelsko glasbo na terasi Taverne. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

Terme Lendava v poletno sezono s prenovljenim olimpijskim bazenom

Vsi obiskovalci Term Lendava bodo lahko na Dnevu odprtih vrat zaplavali v popolnoma prenovljenem 50-metrskem plavalnem bazenu, ki so ga na športnih pripravah že preizkusili številni plavalni klubi iz Slovenije in tujine.

Dimenzije olimpijskega bazena so 50 m x 21 m, od tega 35 m z globino vode 1,6 m in 15 m z globino vode 1,1 m. V bazenu je 1.449 m3 vode s temperaturo 27°C. Plavalni klubi imajo na razpolago šest stez. Ob strani sta v bazen speljana dva tobogana: drča in zavit tobogan. Poleg bazena pa je še raven tobogan.Vrednost celotne investicije, ki je zajemala popolno prenovo olimpijskega bazena, ureditev klančin za dostop invalidnim osebam do olimpijskega bazena in do zimsko-letnega bazena ter ureditev klančine, ki omogoča dostop invalidnim osebam od hotela Lipa proti apartmajskemu naselju Lipov gaj, je bila 322.000 EUR. 

Poletje v Termah Lendava


Gostje Term Lendava bodo lahko poleti vsak dan nabirali plavalne kilometre v olimpijskem bazenu ali pa uživali v dobrobiti lendavske termalne vode. Ta sodi med naftne vode in ima posebno kemično sestavo. Ob izviru ima temperaturo 62°C in vsebuje veliko parafina, ki blagodejno vpliva na kožo, med drugim na nenalezljive kronične kožne bolezni in luskavico. Termalna voda ima blagodejne učinke tudi na tegobe gibalnega sistema, še zlasti na tegobe revmatskih obolenj.Otroke bo skozi vse poletje zabaval vitez Miha: sodelovali bodo na viteških igrah, iskali viteški zaklad, opazovali zvezde, čarali s čarovnikom ter lončarili. Starši bodo lahko vsak dan sodelovali na turnirjih v odbojki na mivki ali badmintonu, tekli ali kolesarili, skupaj z otroki pa se preizkusili v zabavnih vodnih igrah.Vsa družina bo lahko skupaj z babicami in dedki raziskovala znamenitosti, ki jih v okolici term ne manjka. Kolesarjenje po Lendavskih goricah, sprehod ob Bukovniškem jezeru in tamkajšnjih energijskih točkah ter obisk Vidovega izvira, vzpon na Vinarium in uživanje v razgledu na kar štiri države, obisk kapele na Sveti Trojici z mumijo Mihaela Hadika, obisk vrta orhidej in tropskih rastlin v Dobrovniku, kmetije Pomelaj in njihovih izdelkov iz ličja v Veliki Polani, čokoladnice Passero v Tešanovcih in še bi lahko naštevali.Do konca oktobra bo v Lendavskem gradu razstava del Salvadorja Dalija, od 16. do 18. julija se velja pomuditi na Hotiških dnevih, v termah pa bo zelo zabavno 29. julija, ko bo svoj rojstni dan praznovala maskota term, vitez Miha. Med najpomembnejše in najbolj zanimive dogodke v bližnji okolici term nedvomno sodijo: Pomurska galopska dirka, ki bo 5. avgusta v Lendavi, Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki bo tam 19. avgusta, Bogračfest, ki bo 26. avgusta, prav tako v Lendavi, ter Lendavska trgatev, ki bo 2. septembra.»S poletjem osvežujemo tudi našo kulinarično ponudbo. Tudi letos bomo goste razveseljevali z raznoliko ponudbo trenutno zelo popularnih burgerjev, obvezno pa bodo morali poskusiti tudi Hadikovo nabodalo. Prepričana sem, da se bodo še posebej razveselili naših novih sladic – v poletni ponudbi je mogoče najti novo tortico Lipa, sladico Vinarium, ki se zgleduje bo bližnjem razglednem stolpu, ter seveda že dobro sprejeto zgrabljeno gibanico, ki je sodobna izvedba prekmurske gibanice v kozarčku,« še dodaja Helena Sredenšek, izvršna direktorica Term Lendava.
Preverite akcijsko ponudbo v Termah Lendava za seniorje:

Paket vključuje:

•    namestitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi
•    neomejen vstop v terme z edinstveno parafinsko termalno vodo
•    celodnevno kopanje na dan odhoda
•    nočno kopanje (ob petkih in sobotah)
•    uporabo kopalnega plašča
•    večer ob živi plesni glasbi (ob torkih in petkih)
•    animacijski program
•    brezplačni parkirni prostor

Paket vključuje tudi (velja le za odraslo osebo):

•    vsak dan vstop v savno (10.00 – 14.00)
•    vsak dan užitek ob 1 brezplačni kavici ali čaju
•    1x sladkanje s tortico

Počitniški družinski bonus, ki velja v času šolskih počitnic:
En otrok do 12 in en otrok do 6 let v sobi z dvema odraslima brezplačno.


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na PONUDBA ZDRAVILIŠČ

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save
Anketa
Kaj naredite z ostanki hrane?
  Zavržem jih.
  Pojem jih kasneje.
  Iz njih pripravim novo jed.
  Obroke načrtujem tako, da hrana ne ostaja.
  Z njimi nahranim živali.
   
Št. glasov 47