pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
V Slovenj Gradcu odprli Info točko Sobivamo
sobota, 12.5.2018
         

Info točka Sobivamo bo obiskovalcem na enem mestu nudila možnost, da pridobijo informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti. Starejši namreč potrebujejo nove rešitve za kakovostno bivanje, predvsem za čas bivanja med svojim domom in domom za starejše. 

Zbrane je v uvodu pozdravil župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas, ki je opozoril na dejstvo, da se z izzivi staranja moramo ukvarjati vsi. Poudaril je, da moramo kot skupnost poskrbeti, da bodo tudi starejši vključeni, da se bodo lahko družili in da bodo uživali tudi v tretjem življenjskem obdobju. Da bo temu tako, moramo delati vsi skupaj; tako predstavniki civilne družbe, kot tisti, ki v imenu države skrbijo za udejanjanje projektov, ki odgovarjajo na te izzive.

Lidija Stebernak, državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor, je povedala, da vzpostavitev info točke omogoča, da bodo vsi zainteresirani lahko dobili kakovostne informacije na enem mestu. »Skozi dosedanja srečanja in pogovore, ki jih bomo imeli v prihodnosti, bomo zbrali informacije, s katerimi bomo lažje pripravili kakovostne rešitve za starejše.«

Marjana Kamnik, vodja Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec, je povedala, da bodo tudi v prihodnje povezovali institucije v lokalnem okolju in iskali nove rešitve in storitve za starejše. Info točka Sobivamo predstavlja dodatno zavezo pri razvoju možnosti za kakovostno bivanje starejših.

Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, je dodal, da je sklad prav v tem času v Slovenj Gradcu kupil 18 najemnih stanovanj v gradnji. Nekaj jih bodo namenili tudi za varovana in oskrbovana stanovanja.

Po uradni otvoritvi info točke se je Lidija Stebernak pogovarjala o konkretnih izzivih, s katerimi se soočajo posamezniki. Udeleženci pa so imeli možnost dobiti nasvet tudi pri Vesni Dragan, vodji stanovanjskega sektorja pri Ministrstvu za okolje in prostor ter mag. Črtomirju Remcu, direktorju Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Pri uvajanju rešitev si moramo upati
Sobivamo tudi v Ljubljani.
petek, 27.4.2018
 
  10. Info točka Sobivamo odprta v Kranju
Obiskovalci dobijo informacije o možnostih sobivanja.
četrtek, 26.4.2018
 
  Sobivanje v bivanje starejših vnaša novo svežino
Nujno je, da imajo starejši možnosti izbire.
sreda, 25.4.2018
 
  Nad osamljenost starejših
Starejši dobijo informacije o različnih možnostih za sobivanje.
torek, 24.4.2018
 
 
 
 


 
Save Save