pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Pridružite se programu Prijatelji srca
torek, 15.5.2018
         

V DEOS Centru starejših Gornji Grad v sodelovanju z Zavodom AS sodelujemo v programu Prijatelji srca. Program delno sofinancira tudi občina Gornji Grad.

Prijatelji srca je program, ki temelji na prostovoljstvu, na sodelovanju med prostovoljci in zaposlenimi znotraj DEOS Centra starejših Gornji Grad in stanovalci DEOS Centra starejših Gornji Grad in njihovimi svojci. 

Vsak prostovoljec in zaposleni Centra, ki je vključen v program, prejme »prijatelja srca« med stanovalci Centra. Svojemu prijatelju posveti vsaj 1 uro na teden, tako da se z njim druži, sprehaja, pogovarja, gre na kavico ali po nakupih. Namen programa je družabništvo. »Prijatelja srca« vzpostavita medsebojno zaupanje in spoštovanje oziroma ustvarita zaupen, poglobljen, prijateljski odnos.

Trenutno je v program vključenih 18 zaposlenih in 1 zunanja prostovoljka. K sodelovanju pa vabijo nove prostovoljce. Program prispeva k večji vključenosti ranljive skupine, skupine uporabnikov, ki potrebuje individualno obravnavo in socialni stik 1:1. Dodatno je program namenjen tudi tistim, ki so bolj finančno ogroženi in nimajo dovolj lastnih sredstev za osnovne potrebščine in storitve (oblačila, obutev, frizer ipd.). V kolikor prostovoljec želi, lahko »prijatelju srca« donira finančna sredstva za žepnino. Program pripomore tudi k večjemu zadovoljstvu in vitalnosti uporabnikov ter s tem k dvigu kvalitete življenja najstarejših. Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

 
 
 


 
Save Save