pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Pri uvajanju rešitev si moramo upati
petek, 27.4.2018
         

V DCA Ljubljana na Povšetovi so odprli Info točko Sobivamo. Zbrane je v uvodu pozdravila Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor. Projekt Sobivamo, po njenih besedah, želi med starejšimi in tistimi, ki se temu obdobju približujejo, spodbuditi optimizem in motivacijo, da bo njihovo bivanje kakovostno ter v skladu z njihovimi željami in potrebami. Sobivanje spodbuja aktivno življenje, povezovanje in druženje, s seboj pa prinaša tudi koristi kot so npr. nižji življenjski stroški. Ministrica za okolje in prostor je tudi izrazila zadovoljstvo ob poglobljenem sodelovanju partnerjev projekta in konkretnih rezultatih, ki se že kažejo in bodo v naslednjih mesecih nedvomno še bolj zaživeli. 

Marjan Sedmak, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana, je mnenja, da si sobivanje, kot sodobna oblika bivanja, zasluži priložnost. Tako kot si jo je zaslužila ideja o uvedbi dnevnih centrov, ki danes piše zgodbo o uspehu; pa ne samo v Ljubljani, ampak tudi v drugih krajih po Sloveniji. »Moramo si upati, poskusiti in ob razmišljanju o rešitvah za kakovostno bivanje starejših sprostiti svojo domišljijo.«


Po uradni otvoritvi info točke se je Irena Majcen pogovarjala o konkretnih izzivih, s katerimi se soočajo posamezniki. Udeleženci pa so imeli možnost dobiti nasvet tudi pri Vesni Dragan, vodji stanovanjskega sektorja pri Ministrstvu za okolje in prostor, Alenki Ogrin, predstavnici ZDUS in dolgoletni strokovnjakinji za področje sobivanja. Na voljo sta bila tudi Tilka Klančar, vodja oddelka za zdravje in socialno varstvo pri Mestni občini Ljubljana ter Borut Hafner, predstavnik Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  10. Info točka Sobivamo odprta v Kranju
Obiskovalci dobijo informacije o možnostih sobivanja.
četrtek, 26.4.2018
 
  Sobivanje v bivanje starejših vnaša novo svežino
Nujno je, da imajo starejši možnosti izbire.
sreda, 25.4.2018
 
  V Celju veliko konkretnih vprašanj za strokovnjake
Rešitve za kakovostno bivanje starejših.
ponedeljek, 23.4.2018
 
 
 
 


 
Save Save