pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Preprosti recepti slovenskih kuharskih zvezd - ˝Najboljše z vrha˝
 
         

Kuharski recepti vrhunskih slovenskih kuharjev z izračuni za diabetes. Svet čudovitih pogledov, vonjav in okusov v naših domovih, v našem vsakdanu, ki bo tako postal bolj odprt, bolj prijazen, lepši in – okusnejši. Prof. dr. Tadej Battelino, dr. med. knjigo priporoča vsem otrokom in odraslim z najpogostejšimi kroničnimi boleznimi ter vsem, ki prisegajo na kakovostne obroke.

  
Pozor, v rokah držite veliko več kot še eno kuharsko knjigo. Tole se bere kot kdo-je-kdo vrhunske slovenske kulinarike, zato ponuja pregled najboljšega, kar njeni zvezdniki zmorejo v tem trenutku – in zmorejo izjemne stvari, ki jih od zdaj naprej zmoremo tudi mi: različni kuharski slogi, ustvarjalna raba dobro znanih sestavin in izvirne kombinacije – vse to zdaj prihaja tudi na naše krožnike. Kuhanje je dejanje ljubezni in s pomočjo prehranskih izračunov, ki so priloženi receptom v tej knjigi, boste za svoje najdražje res lahko kuhali brez slabe vesti. - Boštjan Napotnik, kulinarični pisec

Prof. dr. Tadej Battelino, dr. med., predstojnik KO za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Pediatrične klinike UKC Ljubljana ob izidu knjige:

Da bomo jedli vrhunsko tudi pri nas doma

Največji slovenski kuharski virtuozi so se prijazno odzvali vabilu prof. dr. Nataše Bratina in z veliko dobre volje in posluha za izjemnost tega kuharskega projekta pristopili k ustvarjanju čudovite kuharske dogodivščine. Vsi tisti, ki si morda ne moremo privoščiti obiska pogosto zelo dragih restavracij, bomo zdaj lahko skušali vse največje dobrote pripraviti doma. Že takoj smo v prednosti tisti, ki vsaj kakšen sadež, zelenjavo ali začimbico pridelamo doma na vrtičku ali na balkonu v glineni posodi, saj so prav sestavine takega izvora v vrhunskih kuhinjah najbolj pogoste. Prehranske sestavine se bomo naučili izbirati preprosto, raznoliko, morda bomo morali poseči tudi po doslej za nas manj poznanih živilih, gnali nas bosta radovednost in odprtost za nov svet harmonije vonjev in okusov. In ob vsem tem bodo naši obroki tudi zdravi, primerni za kronično bolezen, ki nas spremlja v vsakdanjem življenju, ne da bi na to sploh bili posebej pozorni.

  
Je res mogoče, da bomo pri nas doma jedli vrhunsko, tako kot bi nam v sanjskih restavracijah obroke pripravili največji kuharski mojstri in nam jih, dišeče in slastne, prinašali na mizo lepo oblečeni natakarji – kot v kaki najlepši pravljici iz otroštva? In da bomo ob tem lahko pozabili na zdravstvene težave in omejitve, ki so pogosto postavljene zelo visoko, višje kot kronična bolezen sama? Pomislimo: odkar lakota v naši deželi ni več vsakdanji problem, imamo vedno več težav z obilico cenene hrane, ki je skoraj praviloma nezdrava ali celo škodljiva. Na hitro poteši lačne oči, potem pa nas redi, nam dviguje krvni sladkor, maščobe in pritisk. Ko se sami odločimo, da bomo spremenili naše prehranske navade, ali pa nas k temu spodbudi kronična bolezen, pogosto vidimo samo neprijetne omejitve, ki nam jih zapovedujejo najrazličnejše diete. Kaj pa, če bi na vse to pozabili, če bi jedli samo dobro, zelo dobro, celo vrhunsko, in pri tem, skoraj nehote, jedli tudi zdravo?

In prav v tem je resnična enkratnost kuharice »Najboljše z vrha«. Slovenski kulinarični panteon nam je pripravil preproste in razumljive recepte za največje dobrote, ki so po skrbni analizi naše dietetičarke in zdravnikov tudi zdrave, primerne za otroke in odrasle z najpogostejšimi kroničnimi boleznimi ter za vse, ki prisegajo na kakovostne obroke. Vrhunska kulinarična umetnost in stroka sta se povezali v knjigo, ki nas ob sporočanju kuharskih skrivnosti očara s prekrasnimi fotografijami in skladnim oblikovanjem, tako da se že ob listanju, ko se nam začnejo cediti sline in bi kar takoj stopili k štedilniku in začeli, potopimo v veseli svet sanj in pravljic – ki pa je – za spremembo – povsem uresničljiv!

Prepričan sem, da nam bo »Najboljše z vrha« omogočila vstop v svet, ki ga doslej morda nismo imeli možnosti spoznati. Še več, ta svet čudovitih pogledov, vonjav in okusov bo pripeljala v naše domove, v naš vsakdan, ki bo tako postal bolj odprt, bolj prijazen, lepši in – okusnejši.Recepte so pripravili priznani kuharski virtuozi: 

Veronika Aljančič (Gostilna pri Bizjaku), Tomaž Bevčič (Restavracija Rizibizi), Janez Bratovž (JB Restavracija), Martina Breznik (Hiša Raduha), Vesna Čarman (Gostilna pri Danilu), Uroš Fakuč (Restavracija Dam), Tadej Gašparin (Restavracija Pikol), Alessandro Gavagna (La subida), Uroš Gorjanc, Roberto Gregorčič (Oštarija), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Borut Jakič (Hotel St. Daniel), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono), Luka Košir (Gostišče Grič), Ksenija Krajšek Mahorčič (Gostilna Mahorčič), Marko Pavčnik (Pavus - Grad Tabor), Tanja in Leon Pintarič (Gostilna Rajh), Klavdij Pirih (Kendov dvorec), Anita Potočnik (Gostilna Čubr), Tatjana in Boštjan Rakar (Gostilna Rakar), Grega Rozman (Gostilna Lambergh), Mojmir Šiftar (Skipass), Uroš Štefelin (Vila Podvin), Ana Šušteršič (Jezeršek gostinstvo), Nataša in Matej Tomažič (Majerija), Jure Tomič (Oštarija Debeluh), Boštjan Trstenjak (Restavracija Cubo), Bine Volčič (Monstera Bistro), David Vračko (Restavracija Mak), Gregor Vračko (Hiša Denk), Jorg Zupan (Atelje), Slavko Žagar (Gostilna Skaručna).

Informacije in svetovanje: 080 1880 (brezplačna telefonska številka)Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na MOJE ZDRAVJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Nova doba vodenja sladkorne bolezni
Stvari se spreminjajo in sprememba je dobra stvar.
sreda, 9.11.2016
 
  Sladkorna bolezen in povišan krvni tlak
Vas zanimajo vzroki, povezave in ukrepi? Vabljeni na brezplačno predavanje dr. med. Dejana Fabčiča.
četrtek, 22.6.2017
 
 
 
 


 
Save Save