pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Katera hrana lahko polepša lase?
četrtek, 25.1.2018
         

Namesto da zapravite celo premoženje za različne pripomočke, ki naj bi bolj ali manj uspešno negovali lase, v svoje obroke vključite hrano, ki jih bo oskrbela prav s tistimi hranili, ki jih potrebujejo.

  

Polnozrnata žita

Polnozrnata žita vsebujejo kopico vitaminov B, med njimi pa tudi biotin oziroma vitamin B5, ki pomaga krhkim in lomljivim lasem. Njihovo delovanje je obogateno še s cinkom, ki preprečuje izpadanje las.

Oreški

Tudi oreški imajo veliko blagodejnega cinka, poleg tega pa še beljakovine, ki lase krepijo in spodbujajo njihovo rast. Obilje omega-3 maščobnih kislin jim da lesk. Selen v brazilskem orehu za povrh poskrbi za zdravo lasišče

Semena

Tako kot oreške je dobrodejno zobati tudi semena. Oboje lahko denimo preprosto vmešate med jutranje kosmiče. Lanena semena vsebujejo zdrave omega-3 maščobne kisline, bučna pa cink.

Mastne ribe

Če sanjate o močnih in bleščečih laseh, v svojo prehrano vključite mastne ribe. Mednje spadajo sardine, tuna in losos, ki jih lahko uživate tudi iz pločevink. Bogate so z blagodejnimi omega-3 maščobnimi kislinami ter z beljakovinami in železom, ki preprečuje izpadanje las.

Jogurt


Vsi vemo, da ima jogurt veliko kalcija, morda pa niste vedeli, da je ta ključen tudi za rast las. Seveda pa vsebuje tudi bogastvo beljakovin; če imate občutljivo ali srbeče lasišče, vam bo pomagal tudi kot enostavna maska.

Avokado


Tudi avokado vsebuje veliko zdravih maščob, ki vaše lase spremenijo v bolj gladke in bleščeče, poleg njih pa se ponaša še z beljakovinami in vitamini B. Je torej resnično idealna hrana za lase, ki jih za povrh okrepi še z vitaminom E. Zmečkan avokado lahko uporabite tudi kot masko.

Jajca

Če vaši lasje nimajo leska, uživajte več jajc. Ta niso le odličen vir beljakovin, ampak tudi vitaminov B. Med njimi vsebujejo tudi veliko vitamina B12, njegovo uživanje pa je pri negi las ključno, saj pomanjkanje povzroči izpadanje las. Stepeno jajce je lahko tudi hranilna maska za lase.


L.E., vizita.si


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

- Vrni se nazaj na MOJE ZDRAVJE

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Mastni lasje, izpadanje las in plešavost
Sogovornik: dr. Borut Žgavec, dr. med., specialist dermatovenerolog z Dermatovenerološke klinike.
ponedeljek, 15.8.2016
 
  Si barvate lase?
Preberite, kaj pravi strokovnjakinja.
sreda, 1.11.2017
 
  V hotelu ne uporabljajte sušilnika za lase
Raje s seboj nesite svojega.
nedelja, 3.9.2017
 
  Posezite po naravnih pripravkih za lase in kožo
Iz oddaje Svetovalni servis.
petek, 30.9.2016
 
 
 
 


 
Save Save