pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  KULTURNI DOGODKI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
Odprta kuhna z novostmi to soboto začenja sezono še v Celju
četrtek, 5.4.2018
         
CELJE, 4. april 2018 – V soboto, 7. aprila, se bo že četrto sezono zapored na mestno tržnico in Savinovo ulico vrnila Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas. Ob finih grižljajih, krepčilnih požirkih in nebeških sladicah bo težko pričakovano pomladno druženje potekalo od 10. do 20. ure.


»Gostovanja v Celju se že zelo veselimo, saj bomo s seboj pripeljali sonce, dobro voljo in nekaj novosti, za katere komaj čakamo, da jih predstavimo Celjankam in Celjanom,« je pred obiskom v Celju povedal ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy, ekipi pa je ob novi sezoni čestitala tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ki je dejala: »Čestitke celotni ekipi za novo sezono Odprte kuhne in njeno širitev po Sloveniji. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo.«

Ena od novosti, ki bodo to soboto zagotovo navdušile obiskovalce in obiskovalke Odprte kuhne, so naravnost čarobne sladice iz Torterije, ki nastajajo v domišljiji in izpod rok Željke Bohar. Nori okusi, fantazijske oblike in najsodobnejši trendi, kot je sadni suši, nobenega sladkosneda ne morejo pustiti hladnega. V Celje prvič prihajata tudi Tabay Brothers. Njuni burgerji so za množico ljubiteljev eni najboljših, kar se jih dobi v Sloveniji, na Odprti kuhni pa se simpatična brata predstavljata z novostjo v njuni ponudbi, in sicer z mesnimi kroglicami. Preprosto jed Tabay Brothers z izbiro odličnega mesa, pravih začimb ter z različnimi omakami in dodatki dvigneta v pravo gurmansko poslastico. 

Seveda bodo na Odprti kuhni v Celju tudi letos na voljo pristne domače dobrote in vrsta kulinarik z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov. »Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi šefi,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta. Med slednjimi se na Odprto kuhno vrača Marko Pavčnik, kuharski mojster iz restavracije Pavus na Gradu Tabor v bližnjem Laškem, ki mu sodelovanje na Odprti kuhni največ pomeni zaradi neposrednega in pristnega stika z gosti.

»Ta trenutek, ko gost prvič poskusi jed in se mu vse, kar čuti, pokaže na obrazu, ko ti je brez besed vse jasno, ta trenutek je fantastičen in ga v restavraciji ne doživiš. To, da ljudem pokažem nekaj novega, da lahko poskusijo nekaj, česar sicer ne bi, je zame eden od čarov Odprte kuhne,« je nazorno opisal Marko Pavčnik, ki drugih ponudnikov med delom na Odprti kuhni sicer nima prav veliko časa obiskovati, »mi je pa všeč, ko včasih drug drugemu prinesemo kak krožnik, da malo poskusimo,« še pove Marko Pavčnik, ki mu je osebno zelo všeč azijska kuhinja.

Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi z nekaj novostmi obogatena ponudba slovenskega kraft piva, ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko ta petek nazdravili pomladi.

Špela Verbič, Odprta kuhna


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSave

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Šesta sezona Odprte kuhne
V petek, 23. marca, v Ljubljani.
sreda, 7.3.2018
 
  Dom v modri barvi
Z njo bomo v interier vnesli nekoliko več hladu, poskrbeli pa bomo tudi z umirjenost, inspiracijo, duhovnost in ...
nedelja, 4.2.2018
 
  Zakaj čas ne teče nazaj?
Kaj je čas, zakaj teče in zakaj je videti, da gre samo v eno smer, zakaj ne teče tudi nazaj, v preteklost?
petek, 19.1.2018
 
 
 
 
Save Save
Anketa
Za prvomajske praznike načrtujem:
  izlet na morje
  izlet v hribe
  potovanje
  obisk toplic
  nimam planov
  drugo
   
Št. glasov 20