pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Rezultati projekta Ne mečmo hrane stran
 
         


Tekom projekta Ne meč'mo hrane stran! so se Ekologi brez meja poleg različnih ozaveščevalnih aktivnosti odločili raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše. Opravljena pilotna raziskava je prva tovrstna pri nas in daje pomemben vpogled v celoten sistem ravnanja s hrano v javnih zavodih. Zveza društev upokojencev Slovenije je v projektu sodelovala z izvedbo medgeneracijskih delavnic, kjer so člani društev upokojencev otroke poskušali na zabaven način naučiti, kako preudarno ravnati s hrano, da v gospodinjstvih nastane čim manj zavržkov.

Ob zaključku projekta vas vabimo na predstavitev rezultatov in okroglo mizo na temo zavržene hrane v javnem sektorju. Brezplačni dogodek bo potekal v torek, 24. oktobra, med 9.00 in 12.30 v sejni sobi Agencije RS za okolje (Vojkova 1a, Ljubljana, 4. nadstropje). Število mest je omejeno, obvezne prijave zbiramo do 22. oktobra. Za prijavo kliknite tukaj.

Celoten program si lahko ogledate na spletni strani ali na tej povezavi.
Vljudno vabljeni.


ZDUS je leta 2016 z Društvom Ekologi brez meja pričel sodelovati na projektu z imenom »Ne meč'mo hrane stran«, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.

Glavni cilj projekta je raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše ter osveščati o problematiki zavržene hrane v gospodinjstvih. Količina zavržene hrane se resda znižuje, v letu 2014 je po ocenah znašala 55 kg na prebivalca Slovenije, od tega pa še vedno skoraj polovica zavržene hrane nastane v gospodinjstvih.

V sklopu zastavljenih aktivnosti iščejo upokojene zdravstvene delavce, ki so v svoji aktivni dobi delali v bolnišnicah ali v domovih za starejše, in katerih delo se je tikalo predvsem organiziranja prehrane v bolnišnicah/domovih. Prepričani so, da je med članstvom prav gotovo kakšen omenjen upokojen strokovnjak, ki bi bil pripravljen sodelovati oz. pomagati Društvu Ekologi brez meja v raziskavi na temo zavržene hrane v omenjenih ustanovah. Vaše izkušnje so neprecenljive, zato vas vabijo, da se jim oglasite na kontakt: dijana.lukic@zdus-zveza.si ali 01/620 54 82 ali 051 656 532

Več o projektu na: http://ebm.si/hrana


ZDUS
Save
SaveSaveSaveSaveSaveSave

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Barjani na Čelkovem vrhu
Čelkov vrh je 1106 m visok vrh nad Črnim vrhom nad Idrijo.
ponedeljek, 9.1.2017
 
  DOSOR: Druženje z živalmi
Lastniki psov so prišli na obisk s tremi španskimi hrti.
petek, 6.1.2017
 
  Sončki na Sv. Joštu nad Kranjem
Pohodniška skupina DU Vrhnika je obiskala Sv. Jošt nad Kranjem.
četrtek, 5.1.2017
 
  Podarili so srečo
Projekt Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja doma iz Hrastnik.
sreda, 4.1.2017
 
  Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije
Informacije z zvezi s pokojninami v letu 2017.
sreda, 15.2.2017
 
 
 
 
Save Save