pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
torek, 13.2.2018
         


ZA OTROKE

ActiveFloor INTERAKTIVNA TLA - učenje, gibanje in igra v enem (za vse generacije)
Ponedeljek: 19.2.
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

KULTURA

KO SE PTIČKI ŽENIJO
Sreda: 14.2. ob 17. uri
Kraj: Kulturni dom Pirniče
Organizator: KUD Pirniče - mini lutkovni oder
Kontakt: 031 352 772

80 LET ŽIVLJENJA Z NARAVO - otvoritev samostojne rezbarske razstave Franca Barbiča
Ponedeljek: 19.2. ob 18. uri
Kraj: Avla kulturega doma Pirniče
Organizator: KUD Pirniče - likovna sekcija
Kontakt: 041 979 418

ŠPORT

Seniorski odsek vabi na: VRH SV. TREH KRALJEV 884 m (4 ure hoje)
Sreda: 14.2.
Organizator: PD Medvode
Kontakt in prijave: 031 750 558
E: pdmedvode@pzs.si

Izletniški odsek: JAVOR 1132 m (5 ur hoje)
Nedelja: 18.2.
Organizator: PD Medvode
Kontakt in prijave: 041 582 208
E: pdmedvode@pzs.si

IZOBRAŽEVANJE

POTOPIS: BANGLADEŠ, NEPAL, INDIJA (Zoran Furman)
Sreda: 14.2. ob 19.30
Kraj in organizator: Knjižnica Medvode

URICE ZA ZDRAVJE: KONOPLJA - ZAMOLČANA RASTLINA PRIHODNOSTI

Sobota: 17.2. ob 19. uri
Kraj: Klub Jedro
Organizator: JZ Sotočje
Kontakt: 041 511 687
E: rok@zavodsotocje.si


NOVICE IN OBVESTILA

PRAVLJIČNA URA NA PUSTNI TOREK
(13. 2. 2018 ob 17.00)


Vsak torek ob 17.00 (od oktobra do konca maja) so otroci od četrtega leta dalje vabljeni na pravljično urico z ustvarjalno delavnico, ki jih pripravljamo knjižničarke Knjižnice Medvode.
Ker je 13. februar pustni torek, bo tokratna ustvarjalna delavnica malo drugačna: z nami bo Suzana, ki nam bo pomagala pri poslikavi obraza!
Poslikava obraza je ob pustu, prazniku šegavosti, priljubljena. Obraz pobarvamo v obliki metuljčka, klovna, mucka, lisičke, Valentina ali kakšne pravljične osebe. Otroci, premislite o tem, kaj bi radi bili, pridite povedat ali pa se poslikajte sami. Pomagali vam bomo pri preobrazbi za en dan.
Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroke uvaja v svet knjige in jim omogoča zgodnje prijetne izkušnje s potovanjem v svet literarnih junakov, hkrati pa jih s knjigo postopno in sistematično pripravljajo na vzgojo. Otrok ob poslušanju pravljice krepi pozornost (pazi na časovno sosledje dogodkov), doživlja estetsko ugodje, si ob tem širi literarno obzorje ter bogati besedni zaklad in literarni okus. Z ustvarjalnimi delavnicami (z različnimi likovnimi tehnikami) spodbujamo njihovo lastno kreativnost, izražanje in razmišljanje.
Vstopnine ni, prijazno vabljeni!

POČITNIŠKO VARSTVO V KLUBU JEDRO

Dragi starši! Vabljeni k prijavi otroka na zimsko počitniško varstvo, ki bo potekalo od 19. 2. do 23. 2. 2018, od 7. do 16. ure v klubu Jedro!
Počitniško varstvo poteka v organizaciji Javnega zavoda Sotočje Medvode v klubu Jedro, Cesta ob Sori 15, Medvode. Za program varstva, ki temelji na ustvarjalnih delavnicah in športnih aktivnostih, predvsem pa druženju otrok, skrbi izkušena in nasmejana mlada ekipa kluba Jedro.

TERMIN: Ponedeljek, 19.2. 2018 - petek, 23. 2. 2018, klub Jedro, od 7:00 do 16:00
Kontakt in prijave: rok@zavodsotocje.si
  
KNJIŽNA UGANKA ZA OSNOVNOŠOLCE – FRANCE PREŠEREN (OD 15. 1. DO 14. 2. 2018)

Dr. France Prešeren, največji slovenski pesnik, je uresničil idejo Matije Čopa in začel pisati sonete in romance. Postal je prvi slovenski pesnik v modernem smislu in z njegovo poezijo smo Slovenci v literarnem pogledu postali enakovredni evropskim narodom. Velja za enega največjih slovenskih pesnikov in slovenskih simbolov, njegovo sedmo kitico Zdravljice smo vzeli za himno, na bankovcu za 1000 slovenskih tolarjev je bila njegova podoba, danes pa ga na kovancu za 2 evra nosimo v denarnicah.
Rodil se je 3. decembra 1800 v Vrbi na Gorenjskem. Za očeta Šimna in mamo Mino je bil to tretji otrok in prvi sin. Pri hiši, kjer je mali France skupaj s sestrami in bratoma preživljal otroška leta, se je po domače reklo ”Pr’ Ribč”. (Vir: http://www.gorenjski-muzej.si/razstave-in-dogodki/stalne-razstave/dr-france-preseren-zivljenje-in-delo/)

Pridi v knjižnico in odgovori na zastavljena vprašanja. Pomagaš si lahko s pripravljenim gradivom, katalogom gradiva COBISS+ in spletom. Želimo ti uspešno reševanje in srečno pri žrebu! Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali tri nagrajence.
Kontakt:
E: info@knjiznica-medvode.si     
W: www.knjiznica-medvode.si
 
ZGODBE MOJEGA KRAJA – NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO ZGODBO

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije, katere del je tudi Knjižnica Medvode, pripravlja natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: o njegovih ljudeh, zgodovini, naravni in kulturni dediščini, ki bo potekal od 8. februarja do 15. aprila 2018.

Če ste dopolnili 65 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 15. aprila 2018 pošljete kratko, resnično zgodbo iz preteklosti vašega kraja. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Sodelujete lahko z le eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v obliki rokopisa. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko. Izdelke bo v aprilu in maju 2018 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si) ter nagrajeni s knjižnimi nagradami. Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:
1.nagrada: 2 enodnevni vstopnici za Terme Snovik
2.nagrada: 2 karti za vožnjo z ladjico po Ljubljanici
3.nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji potok

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

VABILO NA 10. VEČER FILMSKE GLASBE

25. februarja ob 18. uri v Športni dvorani Medvode bo že 10. večer filmske glasbe. Poleg Godbe Medvode, ki na večerih filmske glasbe sodeluje že od samega začetka, bo letos nastopil najboljši slovenski pihalni orkester - Policijski orkester.
Na koncertu boste lahko slišali glasbo iz slovenskih filmskih klasik (Na svoji zemlji in filmska glasba skladatelja Bojana Adamiča) kot tudi iz svetovnih filmskih uspešnic starejšega datuma (glasba iz filmov Charlieja Chaplina, Disney-jeva Fantasia...) in novejše dobe (Robin Hood: princ tatov, Lepotica in zver...).
Vse skupaj bo tako kot vedno podprto z video projekcijo filmskih odlomkov, tako da se zares zopet obeta spektakularen filmsko glasbeni večer.
Pridružite se nam v nedeljo, 25.2.2018 ob 18. uri v Športni dvorani Medvode. Vstop prost!

RAZVALINA ŽIVLJENJA


Letošnje leto je še posebej povezano z življenjem avtorja, saj 2. aprila mineva 100 let od kar je  F. S Finžgar zapustil Soro,  30. aprila pa  zaznamujemo 110 let njegovega prihoda. V ta namen  je dramske sekcija KUD OŽ Sora pripravila uprizoritev ljudske drame RAZVALINA ŽIVLJENJA (v režiji Luštrik Boštjana), ki kaže zle posledice slepo in kupčijsko sklenjenega zakona. Nad strastnim kopičenjem premoženja in brezupnim uničevanjem srca ždi alkohol, ki v življenju uničuje lepoto, poštenje in čast.
Ljudska drama bo premierno uprizorjena na Sorškem odru v petek, 16. 2. 2018 ob 19.30 , prva ponovitev bo v nedeljo 18. 2. 2018 ob 19. 30.
Za rezervacijo kart pokličite na: 041 855 788 (Maja)

e-Medvode

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Aktivnosti za starejše v Novi Gorici
Program brezplačnih dejavnosti za mesec februar.
torek, 30.1.2018
 
  Koledar športno-rekreativnih prireditev
Tedenski koledar športno-rekreativnih dogodkov po Sloveniji od 21. do 26. februarja 2018.
sreda, 21.2.2018
 
  Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
Dogajanja v dneh od 12. do 18. februarja.
ponedeljek, 12.2.2018
 
  N´š plac: brezplačne delavnice
Cene Štupar - N'š plac: februar 2018.
torek, 30.1.2018
 
 
 
 
Save Save