pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
ponedeljek, 16.10.2017
         

PONEDELJEK, 16. oktober

CELLOFEST V PAVILJONU
Kongresni trg ob 13. uri

Vsak dan v času Cellofesta Ljubljana boste lahko med 13. in 14. uro prisluhnili mladim violončelistom v Paviljonu na Kongresnem trgu v neposredni bližini Slovenske filharmonije. Mladi glasbeniki se bodo predstavili v različnih zasedbah.

VI. BIENALE NEODVISNIH
Kino Šiška ob 20. uri

Oktobra bo Kino Šiška zavzela VI. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije, ki tudi tokrat gosti več kot 20 umetnikov in umetniških kolektivov iz Slovenije in tujine. Bienale neodvisnih je periodični dogodek, ki raziskuje področja in kontekste rabe sodobne ilustracije, podpira direktno avtorstvo in promovira avtorje same ter soustvarja vizualno kulturo na slovenskem področju.

HEROJ 2.0 – PREDSTAVA VSEH PREDSTAV
Španski borci – Center kulture v Mostah ob 22. uri

Naslov Predstava vseh predstav je zamišljen kot vodilo raziskave. Narediti predstavo, ki je v osnovi namenjena temu, da postavi igralca na goli oder in ga izrabi, do zadnje kapljice znoja. Njegovo bistvo, vse kar zna in kar zmore. Na kakšen način dokazati svojo vrhunskost, svojo vrednost, svoj talent? Igralec današnjega časa mora obvladati vse prvine in veščine umetniškega ustvarjanja bolj kot kadarkoli prej. Znati mora vse in to dobro. Kot je človek v sodobnem času “multitasker”, je tudi igralec soočen s tem, da svoje polje razmišljanja in umetniškega izraza širi na vse strani. V vseh formah in zmožnostih. Psihološko preigravanje vloge in ponotranjenje teksta je premalo. Razumevanje konteksta predstave, situacije, lika ne zadostujejo več. Transgresivna dejanja in subverzivni prijemi niso dovolj. Če nimaš te širine te povozi čas. Brez tega si povprečnež, prinašalec pisem, gužva. Vstop je prost.

TOREK, 17. oktober

DEŽELA PRIDNIH: O TUKAJ IN ZDAJ
Slovensko mladinsko gledališče ob 20. uri

Erik Valenčič se bo pogovarjal s Svetlano Slapšak, kritičarko, znanstvenico, antropologinjo in doktorico antičnih študij, kolumnistko Večera, zlasti pa angažirano in kritično intelektualko širokih obzorij. Beseda bo tekla o vsem aktualnem – o vsem tukaj in zdaj, gotovo pa ne bodo umanjkale poglobljene, duhovite in pronicljive vzporednice z drugod in nekdaj.

SREDA, 18. oktober

ANDREJ HRAUSKY, PLEČNIKOVA SODOBNOST
Galerija Dessa ob 18.00 uri

Ob razstavi Plečnikova sodobnost organiziramo predavanje poznavalca Plečnikovih del arhitekta Andreja Hrauskega, ki bo predstavil razstavo in bolj podrobno spregovoril o Plečnikovih konceptih, reciklaži in tkanju drobnih urbanističnih posegov v širšo celoto.
 
ČETRTEK, 19. oktober

Rokomet: RK KRIM MERCATOR – RK LJUBLJANA
Športni park Stožice ob 18.45 uri

Rokometašice Krima Mercator in RK Ljubljana se bodo pomerile v tekmi državnega prvenstva, ki se bo odvila v ogrevalni dvorani parka Stožice.
 
PETEK, 20. oktober

NA PESNIŠKEM TANDEMU S PETRO KORŠIČ
Trubarjeva hiša literature ob 19.00 uri

Oktobrska gosta pesniškega srečanja sta pesnik in filozof Primož Repar ter njegov izbranec Zlatko Kraljić, medžimurski pesnik, pisatelj in slikar, mdr. avtor trijezične pesniške zbirke Actung Auschwitz (Apokalipsa, 2017). Pesnika bosta brala svoje pesmi in se v pogovoru s Petro Koršič posvetila vprašanjem o poeziji in ustvarjanju.

Nogomet: OLIMPIJA LJUBLJANA – TRIGLAV KRANJ
Stožice ob 20.20 uri

Nogometaši Petrol Olimpije se bodo v 13. krogu prve lige Telekom Slovenije v Stožicah pomerili z ekipo iz Triglava iz Kranja. Olimpija je trenutno prva na lestvici, z dvema točkama prednosti pred drugouvrščenim Mariborom.
 
SOBOTA, 21. oktober

ČOKOLJANA

Pogačarjev trg od 10. do 19. ure

Čokoljana je sejem, ki bo našo prečudovito prestolnico že peto leto za en dan spremenil v sladko središče čokolade. Čokoladni svet je veliko bolj bogat, kot si večina ljudi predstavlja. Vsak ljubitelj sladke pregrehe bo 21. oktobra 2017 našel nekaj zase.

Košarka: PETROL OLIMPIJA – MORNAR BAR
Stožice ob 19. uri

Košarkarji Petrol Olimpije se bodo v ABA Ligi pomerili s črnogorsko ekipo Mornar Bar.
 
NEDELJA, 22. oktober

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI MARIA BONOMI
Galerija Jakopič ob 16.30 uri

Delo Marije Bonomi uveljavlja grafiko kot izrazno sredstvo, pri katerem papir ni več fizična meja medija, ampak je v službi neskončnega eksperimentiranja. Spretno ustvarja kontraste med drzno abstraktno podobo v močnih barvah in s tankim, finim riževim papirjem, skozi katerega barve presevajo in ustvarjajo transparentne barvne tančice.

Razstava je na ogled v okviru 32. grafičnega bienala: Kriterij rojstva.Ljubljana Times

Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
Program tega tedna.
torek, 17.10.2017
 
  Koroški dom starostnikov PE Slovenj Gradec
Oktober v Koroškem domu starostnikov.
četrtek, 5.10.2017
 
  Slovesnost ob dnevu policije
Policijska akademija praznuje 50 let.
ponedeljek, 3.7.2017
 
 
 
 
Save Save