pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
Aktivnosti v goriški regiji
sreda, 22.11.2017
         Delavnica

Delavnica ponovne uporabe "Aktiviraj, vključuj, naredi!" v Grgarskih Ravnah

Fundacija BiT Planota bo v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov v sodelovanju z Zavodom GOST na Planoti, Dnevnim centrom ŠENT Šempeter pri Gorici, Dnevnim centrom ŠENT Ajdovščina in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica izvedla delavnico ponovne uporabe "Aktiviraj, vključuj, naredi!". Udeleženci delavnice, ki bo v Zeliščnem centru Grgarske Ravne potekala v petek, 24.11.2017, med 9. in 13. uro, bodo iz odpadnega materiala izdelali embalažo za pakiranje izdelkov Zeliščnega centra Grgarske Ravne.

Prireditve in dogodki

Simpozij Moško zdravje
Društvo ko-RAK.si vabi na srečanje simpozij Moško zdravje, kjer bodo spregovorili o dilemah in vprašanjih, ki pestijo moško zdravje. Dogodek bo v sredo, 22. novembra 2017, od 10. ure dalje v Veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica.
 
Predavanje "Pasti odraščanja s sodobno tehnologijo"
Zavod Pelikan - Karitas vabi na predavanje "Pasti odraščanja s sodobno tehnologijo", ki bo v sredo, 22. 11. 2017, ob 17.30 uri v Srednji šoli Veno Pilon v Ajdovščini.
 
Predavanje "PLANOTA ASIAGO V BENEŠKIH (VICENTINSKIH) PREDALPAH, V MIRU IN VOJNI"

Kulturno društvo Golobar Bovec - zgodovinska sekcija vabi na predavanje dr. Jurija Kunavra "PLANOTA ASIAGO V BENEŠKIH (VICENTINSKIH) PREDALPAH, V MIRU IN VOJNI", v soboto, 25. novembra 2017, ob 19. uri v Kulturnem domu v Bovcu.

PASLEJDN'CA 2017
Društvo Baška dediščina vabi v nedeljo, 26. novembra 2017, ob 14.30 uri na tradicionalni vaški praznik Pasljedn'ca. Po sveti maši v cerkvi sv. Lenarta in nastopu Kvinteta Vintgar, bo sledilo druženje ob pomniku hribovski materi (slika iz peska Stanke Golob v naravni velikosti) in v stari mlekarni.

Novice

Spletna platforma za zbiranje idej mladih
Zavod Movit obvešča, da je Evropski parlament v okviru Evropskega mladinskega dogodka (EYE2018) vzpostavil spletno platform European Youth Ideas, ki je namenjena mladim, da predlagajo ideje.

LIFE informativni dan 2018
Ministrstvo za okolje in prostor organizira informativni dan LIFE 2018, kjer vam bodo predstavili, kako pridobiti LIFE nepovratna sredstva za okoljske projekte. Dogodek je namenjen vsem, ki iščete sofinanciranje za aktivnosti na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam. Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave zbirajo do 5. decembra 2017.

Dan brez nakupov 2017
Dan brez nakupov bo letos potekal v petek, 24. 11. Nastal je kot opozorilo na prekomerno potrošnjo. Na spletni strani Focus, društva za sonaraven razvoj so objavljene aktivnosti, ki jih bodo izvajale nekatere organizacije. Lahko se jim pridružite ali sami organizirate akcijo, se udeležite dogodka, ali preprosto povabite prijatelje na čaj namesto nakupovanja. Počnite kar koli prijetnega, le nakupovanju se odrecite!

Okrogla miza o dvojezičnosti
Informacijska pisarna Evropskega parlamenta vabi na okroglo mizo o pomenu slovenskega jezika in večjezičnosti v Evropskem parlamentu, ki bo potekala v petek, 24. novembra 2017, v Hiši Evropske unije (Dunajska 20, Ljubljana), s pričetkom ob 10. uri.

Dnevi družbene odgovornosti
Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut skupaj s partnerji med 11. in 13. decembrom 2017 v Kreativnem centru Poligon organizirata Dneve družbene odgovornosti, ki so namenjeni različnim dogodkom in aktivnostim na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Vabijo nevladne organizacije ter posameznike, da aktivno sodelujejo ali pa le prisostvujejo na dogodkih kot poslušalci in udeleženci.

8. Dnevi socialne ekonomije
ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje in SKUP – Skupnost zasebnih zavodov v sodelovanju z ZSES – Združenje Socialna ekonomija Slovenije vabijo v četrtek, 7. decembra 2017 na 8. Dneve socialne ekonomije, ki se bodo odvijali v Hiši Evropske unije v Ljubljani. Na dogodku bodo poudarili raznolikost socialnega podjetništva, tako v smislu zaposlovanja različnih ranljivih skupin, kot raznolikosti področji, ki jih socialna podjetja pokrivajo.


Ustanova Fundacija BiT Planota


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSave

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Radol´ca vas vabi k raznolikim aktivnostim
Novičke iz Radol'ce - november 2017
petek, 17.11.2017
 
  Koledar športno-rekreativnih prireditev
Tedenski koledar športno-rekreativnih dogodkov po Sloveniji v obdobju od 21. do 27. novembra 2017.
torek, 21.11.2017
 
  Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
Dogajanja v dneh od 20. do 26. novembra.
sreda, 22.11.2017
 
  Medvode vas vabijo k raznolikim aktivnostim
Program tega tedna.
torek, 21.11.2017
 
 
 
 
Save Save