pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  RECEPTI  
  MOJE ZDRAVJE  
  MOJ VRT  
  KULTURNI DOGODKI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  RAZVEDRILO  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
  ZANIMIVOSTI  
   
 
   
 
24. Dobrodelni SILA-IWCL Bazar
petek, 1.12.2017
         

December je mesec nakupov in dobrodelnosti

Tradicionalni mednarodni Dobrodelni SILA-IWCL Bazar, ki ga organizirajo članice Mednarodnega združenja žensk SILA–IWCL, vabi svoje obiskovalce 3. decembra od 10-16h, v dvorane Grand Hotela Union, na svojo letošnjo 24. izdajo, katere dobrodelni namen bo posvečen otrokom, ki trpijo zaradi avtizma ali izjemno težkih socialnih in finančnih pogojih življenja ter rabijo psihosocialno terapevtsko pomoč, pravno pomoč ali finančno podporo ob šolanju. Letošnji Bazar bo slavnostno odprla ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic v Republiki Sloveniji.

Dobrodelni SILA-IWCL Bazar je v slovenski družbi že dobro znana prireditev, uveljavljena kot eden izmed največjih vsakoletnih dobrodelnih dogodkov v naši državi. Več kot tisoč obiskovalcev vsako leto prepozna naš dobrodelni namen in z nakupom unikatnih etno izdelkov iz različnih držav vseh celin podpre naše prizadevanje, da pomagamo pomoči najbolj potrebnim. 

Z zbranimi sredstvi na letošnjem Bazarju smo se, po dolgem prijavnem postopku in tehtni izbiri na podlagi predlaganih projektov in skupaj z veleposlaniki sodelujočih držav, odločili podpreti projekte Društva za avtistične otroke Školjka, Inštituta za avtistične in sorodne motnje, Inštituta za zaščito otrok Lunina vila in Društva Beli obroč Slovenije.

Za naše zveste obiskovalce, članice združenja SILA-IWCL organiziramo tudi letos zanimiv sprehod po tujih deželah. Svojo kulturno raznolikost bo predstavilo 36 držav s svojimi izdelki in 16 držav s svojimi kulinaričnimi posebnostmi.

Kulturni program, ki se bo odvil na odru velike dvorane Grand Hotela Union, bo predstavil zvoke Francije (skupina Oryon), Argentine (skupina Laqueme), Portugalske (skupina Mascara), Rusije (skupina Talisman), in plese iz Ukrajne (skupina Zorecvit), Orijenta (Alja Shaar), Španije (Luna Gitana), Irske (Šola irskega plesa), idr.

Ker je nedelja družinski dan, smo v sodelovanju z Malo ulico pripravili tudi kotiček za otroke. Tako otroci kot odrasli bodo lahko okušali srečo v našem srečelovu, ki letos obeta zelo lepe nagrade.

Organizacija našega 24. Dobrodelnega SILA-IWCL Bazarja ne bi bila mogoča brez podpore naših dobrodelnih partnerjev: GRAND HOTELA UNION, FUTURE, AGS-a, EUROPLAKATA, TS Media, TAM-TAM-a, SNAGE, CEEREF-a, SINTALA, NIS-a. Za vso pomoč in donacije smo hvaležni tudi vsem donatorjem dogodka in predstavnikom Veleposlaništev v Sloveniji, ki sodelujejo v pripravi in izvajanju dogodka.
Mednarodno združenje SILA-IWCL


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

- Vrni se nazaj na KULTURNI DOGODKI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Simbioza BTC City Lab - vrata starejšim v informacijsko družbo
Brezplačni programi za starejše od 50 let.
četrtek, 30.11.2017
 
  Kaj lahko počnete ta teden v Ljubljani
Dogajanja v dneh od 12. do 18. marca.
ponedeljek, 12.3.2018
 
  Teden Irske kulture
Od 4. do 8. decembra 2017 v knjižnicah MKL.
sreda, 29.11.2017
 
  Vilinsko mesto 2017
Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja: od 24. novembra do 29. decembra 2017.
petek, 24.11.2017
 
 
 
 
Save Save