pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Likovna razstava na Petanjcih
nedelja, 1.7.2018
         

Slike v akrilni tehniki

Avtor nove akrilne razstave je Filip Matko Ficko iz Radencev, ki se poleg amaterskega slikanja in pisanja ukvarja tudi s prostovoljnim delom pri Rdečem križu in Domu starejših občanov Radenci.

Ernest Ebenšpanger je odprl razstavo

Otvoritev njegove samostojne razstave likovnih del pod naslovom »Akrilnost let« je potekala 27. junija v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v okviru številnih kulturnih prireditev. 
V kulturnem programu je sodelovala domača instrumentalno vokalna skupina »Cvetje v jeseni« pod vodstvom Eme Vezjak. O avtorju razstave in njegovem ustvarjanju je govorila Milena Marija Reščič. Ta je med drugim dejala: »Čas za ustvarjanje v likovnem svetu barv se je za Filipa Matka Ficka pričel šele po upokojitvi. Dve jesensko – zimski sezoni (2009/2010 in 2010/2011) je obiskoval likovno delavnico akademske slikarke in magistre kiparstva Saše Bezjak iz Gornje Radgone.

Milena Marija Reščič je govorila o slikarju in njegovem delu

Delavnica je potekala v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Prav v DOSOR-ju je tudi nastala dela prvič predstavil javnosti in sicer 2010 na skupinski razstavi te likovne delavnice. V DOSOR-ju je sodeloval na treh mednarodnih likovnih kolonijah; 2011, 2012 in 2013. Prav tako je sodeloval trikrat na velikonočnih likovnih kolonijah v Domu starejših občanov v Lenartu, kot tudi trikrat na likovni koloniji v Domu pod gorco, kjer je že decembra leta 2011 imel svojo razstavo, skupaj z likovnimi deli sina Marka.

Instrumentalno vokalna skupina Cvetje v jeseni

Jeseni leta 2011 je državni selektor izbral eno delo (»Mandala: Črka«) za državno razstavo; državna razstava je bila oktobra 2012 v Slovenj Gradcu, v okviru prireditev Evropska prestolnica kulture – Maribor / Slovenj Gradec 2012, nato pa preseljena še v Novo mesto in Ljubljano. Isto likovno delo (»Črka«) je bilo razstavljeno še v Pavlovi hiši v Potrni (Laafeld) v Avstriji, ki jo je pripravilo Društvo 7. člen.

Leta 2013 je v okviru razpisa Zlate palete prejel certifikat za kakovostno likovno delo (akril na platnu »Trebušni ples«), naslednje leto pa certifikat za fotografijo (»Nekoč je bila mlada in lepa«). Državni selektor je jeseni 2013 izbral delo »Suzanina nočna ptiča« na državno razstavo, ki je pomladi 2014 bila razstavljena v Brežicah, nato pa še na gradu Snežnik.

Avtor Filip Matko Ficko na otvoritvi razstave

Filip Matko Ficko slika le z akrilnimi barvami na platno, občasno pa se loti tudi linorezov. Razstavo v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih je odprl Ernest Ebenšpanger, predsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, ki ima svoj sedež prav v Vrtu. Razstava 14-ih likovnih del Filipa Matka Ficka bo v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih na ogled preko letošnjega poletja.

Besedilo in fotografije: Marija Erveš


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na DRUŠTVO UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Šolarji zapeli seniorkam in seniorjem
Številne prireditve v okviru DOSOR-jeve Vetrnice.
ponedeljek, 25.6.2018
 
  Seniorke in seniorji kot veterani vojn
Trideseterica se je odpravila na pohod.
četrtek, 21.6.2018
 
  Radenci: Društvo »Zdravje in glasba«
Organizirali so glasbeni večer.
torek, 19.6.2018
 
 
 
 


 
Save Save