pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Seniorka s hčerjo ob čaju
sreda, 14.3.2018
         


Upokojena učiteljica, 75-letna Marija Marič, je bila gostja pogovora ob čaju 13. marca zvečer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ob razgovoru z voditeljico Sabino Barbarič je v okviru »Sledi« sodelovala tudi hčer prvoimenovane, 55-letna dr. Bojana Marič. Slednja je tudi »domska zdravnica« stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja.

Seniorka Marija Marič je govorila o družinski odločitvi, da bo šla v šole za učiteljico. In njena prva zaposlitev je bila na šoli v Bodoncih, kjer je spoznala moža. Pozneje je poučevala na šoli na Tišini in zaključila kot učiteljica svojo službeno pot na šoli v Radencih, v kraju, kjer sta z možem zgradila družinsko hišo. V zakonu so se jima rodili štirje otroci: hčer Bojana ter sinovi Zdravko, Bogdan in Štefan, a sedaj sta že babica in dedek osmerici vnukov. Poleg učiteljevanja in skrbi za družino je Marija Marič počela še marsikaj. Najbolj je danes 75-letna pedagoginja znana po dolgoletnem predsednikovanju Kulturnemu društvu Bubla v Radencih. Na tokratnem pogovoru je dejala, da bi se po 23. letih tej vlogi rada odrekla. Njeno sporočilo vsem prisotnim je bilo: Ne pozabiti na sočloveka !

55-letna družinska zdravnica Bojana Marič ima že 10 let samostojno zdravniško prakso oziroma ambulanto v Radencih. Za poklic zdravnice se je odločila že v srednji šoli in to ji je po končani gimnaziji, sprejemnih izpitih in študiju tudi uspelo. Ves čas je bila uspešna športnica, kar je zaključila v času študija, danes pa je vneta »navijačica« svojemu sinu Urbanu, ki je odličen odbojkar. Prva njena hčer Živa se kot akademska slikarka uveljavlja na Dunaju, ... druga hčer EVITA pa je delovna terapevtka v Ljubljani - torej gre deloma po materinih stopinjah...
Bojana Marič sama zase pravi, da gre deloma tudi po stopinjah matere, kajti iz latinščine prevedena beseda »doktor« pomeni učitelj in to je bila njena mama. Njeno sporočilo občinstvu je bilo: Dandanes je vloga ženske težka!

Pogovor ob čaju 13. marca zvečer v DOSOR-ju.

Številno občinstvo v predprostoru knjižnice DOSOR-ja.

Četverica akterk pogovora ob čaju 13. marca zvečer.

Filip Matko Ficko
Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSaveSaveSave
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Tokrat pesmi žensk in moško petje
DOSOR Radenci vabi na literarni popoldan.
torek, 13.3.2018
 
  Radenci: Koncert ob Dnevu žena
Dvorana je bila nabito polna.
ponedeljek, 12.3.2018
 
  Cvetje v jeseni za praznik
V društvu upokojencev Radenci so zelo aktivni.
ponedeljek, 5.3.2018
 
 
 
 


 
Save Save