pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Seniorja kot povezovalca sodelovanja občin
petek, 31.8.2018
         

Senior Rada Bakračević (urednik spletnega časopisa »Štajerske novice« in predsednik Srbskega kulturnega društva »Štajerska skupnost« s sedežem v Mariboru, ki sicer živi v Radencih), in senior Božidar Drinić (urednik revije »Agrar« v Zrenjaninu v Vojvodini v Republiki Srbiji) sta uspela s svojim predlogom, tako da je v zadnjih dveh letih prišlo do podpisa listin o sodelovanju med desetimi slovenskimi in desetimi vojvodinskimi (srbskimi) občinami: Radenci z Novo Crnjo, Črenšovci s Čoko, Beltinci z Novim Kneževacem, Cankova s Kovinom, Grad s Srbobranom, Ormož z Irigom, Puconci s Petrovacem, Murska Sobota z Bečejem, Tišino z Žabaljem in Odranci s Titelom. Gre za zelo uspešne aktivnosti pri povezovanju dveh narodov, ki spoznavajo širok spekter skupnih možnosti za vzpostavitev sodelovanja na gospodarskem, kulturnem in športnem področju.

Božidar Drinić (levo) in Rade Bakračević

Gre za zelo uspešne aktivnosti pri povezovanju dveh narodov, ki spoznavajo širok spekter skupnih možnosti za vzpostavitev sodelovanja na gospodarskem, kulturnem in športnem področju.

Podpis sodelovanja občin Veržej – Sečanj

Izmenjava podpisanih listin o sodelovanju

Na njun predlog o navezavi vsestranskih stikov so bile 28. avgusta letos podpisane še listine o sodelovanju med slovensko Občino Veržej (župan Slavko Petovar) in srbsko Občino Sečanj (zastopnica predsednika občine Liljana Kitić) ter med slovensko Občino Cerkvenjak (župan Marjan Žmavc) in srbsko Občino Odžaci (predsednica občine Latinka Vasiljković) v Vojvodini. To je bil podpis že enajste in dvanajste tovrstne oblike sodelovanja, kar bi naj po poznavanju nekaterih strokovnjakov bilo tudi že za vpis v znamenito knjigo rekordov Guinness.

Podpis sodelovanja občin Cerkvenjak – Odžaci

Sproščen pogovor po podpisu listine o sodelovanju

Vsako leto v času pomurskega Radgonskega sejma opravijo svoj obisk številni kmetovalci iz Vojvodine v Republiki Srbiji. Tako je bilo tudi letos v dneh od 27. do 29. avgusta. Vsestransko podporo temu sodelovanju dajeta Gospodarska zbornica Vojvodine (Privredna komora Vojvodine), kot tudi Gospodarska in Kmetijska zbornica v Murski Soboti. In prav na sedežu Gospodarske zbornice Pomurja v Murski Soboti je 28. avgusta 30-člansko delegacijo iz občin Novi Sad, Sečanj, Nova Crnja, Odžaci in Sombor sprejel direktor Robert Grah ter predstavil dosedanje uspehe v teh severovzhodni slovenski regiji in načrte v prihodnje. Sledil je obisk vojvodinskih predstavnikov v Občini Veržej ter pozneje še v Občini Cerkvenjak, a 29. avgusta še v Mariboru.

Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Priznanja krvodajalcem – seniorjem
Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina – Gradišče je pripravila srečanje darovalcev krvi.
sreda, 29.8.2018
 
  Bica Bend navdušil bice in dedije
Skupina, ki že peto leto deluje pri Društvu invalidov Dravograd, je za uvod zapela svojo himno.
ponedeljek, 27.8.2018
 
  DOSOR: Ducat dobitkov tombole
Stanovalcem so pri tomboli pomagale domske gospodinje in medicinske sestre.
nedelja, 26.8.2018
 
 
 
 


 
Save Save