pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Priznanja krvodajalcem – seniorjem
sreda, 29.8.2018
         

Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina – Gradišče, ki deluje kot ena 42 krajevnih organizacij v okviru Območnega združenja RKS Murska Sobota ter kot ena izmed skoraj 900 krajevnih organizacij v 56 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije, je pripravila srečanje ter druženje svojih prostovoljnih darovalk in darovalcev najžlahtnejše življenjske tekočine – krvi, in sicer v nedeljo, 26. avgusta opoldne.

Prireditev v šotoru na Tišini

V posebnem prireditvenem šotoru pri cerkvi na Tišini v Prekmurju je potekala slovesnost, ki jo je s predajo priznanj številnim darovalkam in darovalcem krvi pripravila tamkajšnja predsednica Krajevne organizacije RKS Lidija Grah s svojimi prostovoljkami in prostovoljci. Posebej nagrajena je ob tej priložnosti bila peterica krvodajalcev – rekorderjev (seniorjev): Štefan Titan iz Tropovec (111 darovanj krvi), Branko Farič iz Tropovec (107 darovanj krvi), Štefan Lukač iz Rankovec (104 darovanja krvi), Iztok Trček s Tišine (100 darovanj krvi) in Franc Kuhar s Petanjec (trenutno stanovalec DOSOR-ja v Radencih 100 darovanj krvi).

Nastop mladih recitatorjev

Nagrajeni krvodajalci – rekorderji

Izmed gostov so srečanje krvodajalk in krvodajalcev pozdravili: župan Občine Tišina Franc Horvat, podpredsednik Območnega združenja RKS Murska Sobota Jože Trajber in predstavnica Centra za transfuzijsko medicino pri UKC Maribor dr. Danijela Uležič Paučič, spec. transf. med.

Zahvala Štefana Titana v imenu nagrajenih

Zaplesali so mladi folkloristi

Posebni kulturni program so pripravili učenke in učenci Osnovne šole Tišina pod vodstvom mentoric Irene Kutoš, Heme Hanc in Valerije Trajber: učenka Karin Avguštin je ob harmoniki učenca Leona Avguština zapela; učenki Zara Petrovič in Tara Titan sta govorili o mlečni hrani; učenci Maša Grah, Urška Kreft in Gregor Hanc so zaigrali kot trio saksofonistov; učenki Julija in Gaja Šinko sta recitirali pesmico o zabavi: starejša folklorna skupina OŠ Tišina pa je zaplesala in ker so to bili letos devetošolci, so se istočasno poslovili od mentorice Valerije Trajber.

Avtor: Filip Matko Ficko 


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  DOSOR: Ducat dobitkov tombole
Stanovalcem so pri tomboli pomagale domske gospodinje in medicinske sestre.
nedelja, 26.8.2018
 
  Bica Bend navdušil bice in dedije
Skupina, ki že peto leto deluje pri Društvu invalidov Dravograd, je za uvod zapela svojo himno.
ponedeljek, 27.8.2018
 
  Stand up večer v DOSOR-ju
V okviru predzadnje prireditve letošnje »DOSOR-jeve Vetrnice« je v Domu starejših občanov Radenci nastopil Gorenjec Sašo Stare.
sobota, 25.8.2018
 
 
 
 


 
Save Save